Junior Business Controller / IT / SQL till Dagab Inköp & Logistik

Junior Business Controller / IT / SQL till Dagab Inköp & Logistik

Trivs du i gränslandet mellan IT och verksamheten och har ett intresse för att strukturera data? Är du i början på din karriär och vill få möjlighet att utveckla din analytiska förmåga för att skapa en god lönsamhet för verksamheten? Vi söker dig som vill utvecklas i rollen som Business Controller hos en ledande aktör inom dagligvaruhandeln.

Om företagetDagab Inköp & Logistik ansvarar för att Axfoods sortiment, inköp och logistik ska fungera optimalt för koncernens kedjor och externa affärskunder. De arbetar med sortimentsplanering och inköp för att optimera försäljning samt minska kostnader inom hela värdekedjan. Målet är att vara Sveriges mest effektiva supportbolag till parti- och servicehandeln.

Du kommer inledningsvis att vara anställd av Bravura och placerad på koncernens huvudkontor i centrala Stockholm. Du kommer att tillhöra ekonomiavdelningen som består av totalt 22 personer som arbetar med redovisning, ekonomistyrning, planering och uppföljning inom två huvudområden: Inköp och Logistik. Din roll återfinns inom funktionen Affärs- och lönsamhetsanalys.

ArbetsuppgifterI rollen som Business Controller är du länken mellan företagsledning, verksamheten, superanvändare och IT. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utgöra ett stöd till verksamheten via utveckling och implementering av analysstöd, då du hanterar data för att kunna utföra lönsamhetsanalyser som används i företaget. Syftet med rollen är att genom att sammanställa data bidra till ständiga förbättringar för företagets struktur för beslutsstöd och uppföljning. Tillsammans med dina kollegor har du ett övergripande ansvar att säkerställa att de metoder och modeller som används för uppföljning och beslutsstöd stödjer företagets kort- och långsiktiga strategi- och affärsmål. Vi tror att du tillsammans med verksamheten ständigt arbetar med att ta fram förslag på nya förbättrade modeller för uppföljning och fånga upp, analysera och dokumentera behov eller nya krav från verksamheten.

Formella krav
  • Avslutad eftergymnasial utbildning, meriterande med inriktning mot ekonomi eller IT
  • Ett års arbetslivserfarenhet, gärna inom retail eller dagligvaruhandeln
  • God erfarenhet av att arbeta med bearbetning, struktur och analys av data
  • God system- och datavana. Främst i användandet av Excel, SQL eller liknande databashanterare
  • Meriterande om du har erfarenhet av Prodacapo, Microstrategy eller SAP
  • Du talar och skriver obehindrat på antingen svenska eller engelska
Vi tror att du som person förstår vikten av gott samarbete med kollegor samtidigt som du tar ansvar över att ditt eget arbete blir gjort på ett effektivt sätt. Du är mån om att utföra ditt arbete på ett kvalitativt sätt då arbetet utgör ett underlag för viktiga beslut. Vi tror att du har förmågan att se detaljer i arbetet samtidigt som du kan se en helhet utifrån verksamheten. Du har en analysförmåga då det är naturligt för dig att förstå ett problem genom att analysera det med hjälp av fakta.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Torsplan, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: livsmedel, retail, system, SAP, Prodacapo, Microstrategy, affärsanalytiker, analytiker, stockholm, heltid, IT, affärsstöd, controller, business analyst, ekonom, inköp, databaser, excel, projekt, IT, SQL, business controller, business, excel
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.