IT-projektledare / Project Manager / Projektledare till Svensk Exportkredit

IT-projektledare / Project Manager / Projektledare till Svensk Exportkredit

Har du erfarenhet av att driva IT-projekt inom bank och finans? Svensk Exportkredit erbjuder dig en tjänst där du tillsammans med andra seniora projektledare får chans att leda större och mindre projekt i en internationell och dynamisk miljö.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Svensk Exportkredit har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Svensk Exportkredit en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetSvensk Exportkredit (SEK) är ett statligt ägt bolag med det viktiga uppdraget, att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgången till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Deras vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2018 lånade SEK ut sammanlagt 57 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder.

På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder.

På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

ArbetsuppgifterI rollen som projektledare hos Svensk Exportkredit arbetar du tätt tillsammans med verksamheten, testledare och kravanalytiker där ditt primära ansvarar är att leda projekt, såväl IT- som verksamhetsprojekt. Som projektledare spelar du en central roll inom organisationen, där du samarbetar brett över verksamheten och har en överblick och förståelse för samtliga delar.

Du har det övergripande ansvaret för att planera och leda projekt med ett löpande ansvar för leverans med kvalitet. Vidare ansvarar du för att löpande rapporterar status till projektets sponsor och styrgrupp. Du säkerställer kravspecifikationer, skapar tids-och aktivitetsplaner samt har ett ansvar för budgetuppföljning och månatlig lägesrapportering i verktyget Antura. Övriga verktyg som SEK använder är Confluence, Jira och Sephyr. Du genomför kontinuerlig uppföljning av projektets framdrift, risksituation och åtgärdar samt eventuella avvikelser. Projekten pågår oftast mellan 6-12 månader.

Stor vikt läggs vid din förmåga att kunna agera rådgivande, där du lyssnar in vad som efterfrågas och därigenom hitta de bäst lämpade sättet att driva projekten på. SEK söker en person med eget driv och integritet.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom IT och/eller ekonomi
  • Minimum 5 års erfarenhet av projektledning där minst 3 år har varit inom bank och finans
  • Erfarenhet av att driva interna projekt
  • Erfarenhet av att bedriva projekt enligt en projektmetodik ex. XLPM eller PPS
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande
  • Erfarenhet av att ha arbetat i Jira
  • Erfarenhet av regelverksprojekt alternativt teknisk projektledning
För att trivas i rollen tror vi att du gärna arbetar i grupp, där du har en förmåga att kunna samla och hålla ihop samtliga medlemmar där ni tillsammans når ert slutgiltiga mål. Vidare är du kommunikativ och tydlig i ditt kravställande och kan på ett pedagogiskt förmedla information och processteg. Slutligen ser vi att du kan ta kommando till att uppgifter utförs samt att du säkerställer att gruppen når det slutgiltiga gemensamma målet.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: projektledning, projekt, IT, It-projektledning, SEK, Svensk Exportkredit, bank, finans, komplex, Jira, XLPM, PPS, projektmetodik
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!