IT-ansvarig till Sveriges läkarförbund

IT-ansvarig till Sveriges läkarförbund

Motiveras du av att få ta ett helhetsansvar för IT-verksamheten? Hos Sveriges läkarförbund erbjuds du möjlighet att ta nästa steg i din karriär och driva organisationens IT-arbete framåt.

Om företagetSveriges läkarförbund är läkarnas fack- och professionsförbund med ungefär 54 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.
Rollen som IT-ansvarig ingår i Avdelningen för Verksamhetsstöd. På avdelningen arbetar 18 personer inom områdena arkiv- och internservice, ekonomi, fastigheter samt medlemsvård. Till stöd i din roll har du en IT-administratör på halvtid. På förbundskansliet arbetar cirka 60 personer. Du kommer att samverka tätt med alla avdelningar på kansliet

Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där vi hjälper varandra. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella. Vi erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag. Vi har också en egen personalmatsal där vi äter lunch till ett förmånligt pris. Vi sitter i dag i Danderyd men flyttar snart tillbaka till våra nyrenoverade lokaler på Villagatan på Östermalm.

ArbetsuppgifterI rollen som IT-ansvarig är ditt huvudsakliga fokus att leda, planera och organisera förbundets IT-verksamhet och IT-miljö. Du ansvarar för att ta fram förbundets IT- strategi, såväl på kort som på lång sikt. Du har ett helhetsansvar för IT-arbetet och förväntas agera rådgivare och axla rollen som expert. Du är avtalsansvarig för externa leverantörer så som systemleverantörer och drift av IT-support. Du ges möjlighet att analysera nuvarande arbetssätt och driva dina slutsatser och idéer framåt. Vidare är du uppdaterad kring nyheter inom ditt område för att kunna föreslå hur ny teknik kan omsättas i verksamhetsnytta. Du samarbetar tätt med ledning och andra nyckelpersoner inom förbundet för att samordna arbetet.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
  • Du har mycket god kunskap inom IT generellt och behärskar alla delar av O365
  • Du utmanas av att omsätta IT-lösningar till nytta för digital kommunikation, för att exempelvis stärka affären i det digitala mötet med medlemmen
  • Du har beställarerfarenhet från enklare till mer komplexa upphandlingar
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift
För att trivas i rollen är du en strukturerad person som tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du behöver trivas med att arbeta självgående och driva ditt eget arbete framåt. Du är initiativtagande och ser möjligheter till förbättring och initierar lösningar. Då du i rollen har flera kontaktytor både internt och externt har du enkelt för att samarbeta samt är kommunikativ och har en god social förmåga.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Sveriges läkarförbund.
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, Villagatan 5
Lön: Enligt överenskommelse
Frågor: Upplysningar om tjänstens innehåll lämnas av avdelningschef Kajsa Värna 070-790 35 02. Frågor om rekryteringsprocessen ställs till Linn Eiman på Bravura, 070 434 17 96.
Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08- 790 3354.

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Sökord: IT, IT-ansvarig, IT-strateg, IT-support, systemadministratör, system, IT-system, fackförbund, heltid, Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.