IT-ansvarig till Mercur

IT-ansvarig till Mercur

Vill du arbeta i en operativ och kundnära roll med möjlighet till att utveckla och påverka? Mercur erbjuder en varierad roll där du kan utvecklas i takt med verksamheten!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Mercur.

Om företagetMercur har sin kärna i den egenutvecklade BI- produkten, Mercur Business Control, som har stöttat hundratals kunder i verksamhetsstyrning och beslutsstöd i över fyrtio år. Nu söker de en IT- ansvarig som vill arbeta med att utveckla deras interna och externa IT-system samt ansvara för säkerhet och molntjänster. De söker dig som stimuleras av att arbeta operativt med tekniska förbättringar och som på sikt vill utvecklas mot en strategisk roll. De erbjuder en arbetsplats där din roll utvecklas i takt med verksamheten, samtidigt som den bidrar till hela organisationens utveckling.

De är idag ca 75 anställda med kontor i Stockholm Göteborg, Malmö och London. De riktar sig mot medelstora och stora bolag inom alla branscher. Du kommer att arbeta på deras huvudkontor som är beläget i Solna Strand.

ArbetsuppgifterI rollen som IT-ansvarig på Mercur tillhör du enheten Service Operations and Support som består av IT-operations, supportavdelning och en testavdelning, totalt nio personer. Du kommer bland annat att arbeta med kontinuerlig utveckling av våra molntjänster i samverkan med vår DevOps Engineer. Du kommer även att arbeta hands on som administratör av våra interna och externa system. Vidare ansvarar du över IT-säkerheten och hur vi kan förbättra och utveckla IT-avdelningen.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:
 • Att ansvara för IT-säkerheten, till exempel hålla koll på brandväggar och antivirussystem
 • Att kontinuerligt utvärdera intern mjuk- och hårdvara
 • Administrera interna system
 • Administrera molntjänster front- och backend
 • Omvärldsbevakning med fokus på utveckling
 • Stötta övriga kontor (Malmö, Göteborg och London) med IT-administration och säkerhet
 • Att stödja andra medarbetare inom avdelningen i tekniska frågor
 • Att på sikt växa in i en roll som inkluderar att arbeta proaktivt med utveckling av IT-avdelningen och arbetsleda två personer, en IT-administratör och en Devops Engineer.
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
 • Eftergymnasial utbildning som systemvetare, civilingenjör eller inom närliggande område
 • Minst två års erfarenhet av arbete som systemadministratör eller systemansvarig för både interna och externa system samt molntjänster
 • Ett stort tekniskt intresse
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
Övrig information
Start: Omgående
Plats: Stockholm, Solna Strand
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Windows-domän, serveradministration, Linux, linux server management, Networking, Brandväggar, proxies, DNS, routing, VPN, SSH, Scriptning, PowerShell, SSO, Certificate Management, Git, Python and Unix shell, AWS, IaC, ex. Terraform, CI/CD automation, enkins, Configuration, management, Ansible, Atlassians produkter, Jira, Confluence, it ansvarig, it, systemvetare
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!