Forwarding Specialist / Speditör / DHL

Forwarding Specialist / Speditör / DHL

Har du tidigare erfarenhet inom logistikbranschen? Vill du jobba inom arbeta som speditör? DHL Global Forwarding erbjuder en omväxlande tjänst i ett erfaret och framgångsrikt team!

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i tre månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos DHL Global Forwarding.

Om företagetDHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 285 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL Global Forwarding ingår i Deutshe Post DHL Group och omfattar fem divisioner: DHL Express, DHL Global Forwarding, DHL Freight, DHL Supply Chain och DHL Post&Parcel.

ArbetsuppgifterI rollen som Forwarding Specialist hanterar du bokningar från kunder, andra kontor eller företagets nätverk. Du skapar och bekräftar bokningar samt ser till att samtliga transportsätt utförs i tid och enligt kundens och produktens krav. Därtill uppdaterar du system med relevant och korrekt information för att få och ge senaste informationen om sändningen i enlighet med lagar och interna rutiner. Du arbetar proaktivt med att informera kund om leveransstatus, eventuella incidenter och lösningar. Arbetet innefattar även att svara på inkommande prisförfrågningar, handhar merförsäljning, hantering av kundförfrågningar relaterade till Go Green (klimatkompensation), försäkringar och tullfrågor. Du följer upp rapporter och vidarebefordrar dem till kund. Avslutningsvis arbetar du dagligen med kundnöjdhet, detta genom regelbundna uppföljningar och ett ständigt förbättringsarbete.

Formella krav
  • Avslutad gymnasieutbildning
  • Det är meriterande med tidigare speditörserfarenhet
  • Bra Customer Service erfarenhet
  • Goda kunskaper i MS Office
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Högskoleutbildning eller yrkesutbildning inom transport eller logistik är meriterande
Som person gillar du att ta egna initiativ, att förbättra och utvecklas i ditt arbete. Du visar på engagemang och kommunicerar väl med kunder då detta är en stor del av arbetet. Därtill har du en positiv inställning till ditt arbete och har lätt för att samarbeta med andra. Avslutningsvis värdesätts egenskaper som noggrannhet, kvalitetsmedvetenhet och kundfokus. För att uppnå teamets mål är du proaktiv och driven.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Stockholm, Märsta
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: speditör, logistik, DHL, tullhantering, Stockholm, Heltid, transport, koordinator, forwarding specialist, logistic, logistikbranschen
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!