Financial controller / Redovisningsansvar / SAP

Financial controller / Redovisningsansvar / SAP

Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet innefattande brett redovisningsarbete som är intresserad av att arbeta i en konsultroll.

Om företagetFöretaget är ett börsnoterat svenskt energibolag. Verksamheten är internationell och kännetecknas framförallt av sin höga kvalitet och sitt goda renommé. Stockholmskontoret är placerat centralt i Stockholm city med 9 anställda. Som anställd på företaget blir du del av en trevlig arbetsplats där det är högt i tak. Du sitter i ett team med erfarna kollegor och det finns stora möjligheter till kunskapsutbyte internt.

ArbetsuppgifterI rollen som Financial Controller arbetar du med att kvalitetssäkra, analysera och följa upp företagets finansiella flöden. Det dagliga arbetet innebär löpande analys, avstämning, uppföljning och finansiell rapportering. Dina främsta arbetsuppgifter är att vara delaktig vid månads- och kvartalsavslut, budget, och prognosrapportering. Vidare övervakar du momsredovisningen. Rollen innebär även att du administrerar myndighetsförfrågningar.

För att passa in i rollen är det viktigt att du har ett brinnande intresse för redovisning och utveckling samt en bred förståelse av ekonomiavdelningar. Du stödjer och arbetar med att utreda och driva frågor som rör allt från momsrapportering till hantering av kvalificerade redovisningsfrågor så som IFRS 16. Vidare är du huvudkontakt med bolagets revisorer i samband med kvartals-årsbokslut.

Formella krav
  • Akademisk examen inom ekonomi
  • 5-10 års kvalificerad redovisningserfarenhet
  • God affärsystemsvana från SAP
  • Meriterande med affärsystemsvana från BPC
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift, även på engelska
  • Bred förståelse av företags ekonomifunktion
Som person har du god verksamhetsförståelse och är proaktiv i ditt sätt att arbeta. I din roll värdesätter du en tydlig kommunikation både internt och mot externa parter. För att trivas i rollen är du en person som motiveras av att driva ditt eget arbete och arbeta för ständiga förbättringar. Du har en lösningsfokuserad inställning och du tar ansvar för att genomföra dina arbetsuppgifter med en hög kvalitet. Genom din analytiska förmåga ser du till såväl detaljer som helheten för att skapa en så korrekt bild som möjligt.

OBS! korttidsuppdrag 4 månader

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Augusti
Plats: Stockholm city
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: financial controller, controller, rapportering, ekonomi, ekonomisk rapportering, Stockholm, momsredovisning, civilekonom, redovisningsekonom, revision
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.