Financial Controller till expansiva BookBeat

Financial Controller till expansiva BookBeat

Vill du vara en del av ett internationellt expanderande företag med stark tillväxt som bibehåller en startup kultur? Du har nu chansen att inneha en nyckelroll kring BookBeats finansiella processer!

Om företagetBookBeat är en startup inom Bonnierkoncernen som 2015 påbörjade resan att skapa marknadens bästa tjänst för att hitta och uppleva e- och ljudböcker, både i Sverige och internationellt. BookBeat lanserades i början av 2016 och finns nu i Sverige, Finland, Tyskland och England.

Företaget har i dagsläget cirka 45 anställda som sitter centralt i lokaler på Sveavägen i Stockholm.

ArbetsuppgifterI rollen som Financial Controller arbetar du med att kvalitetssäkra, analysera och följa upp BookBeats finansiella flöden. Det dagliga arbetet innebär löpande analys, avstämning, uppföljning och rapportering till Bonnierkoncernen. Dina främsta arbetsuppgifter är att vara delaktig vid månads-, budget, och prognosrapportering samt behjälplig vid likviditets- och kassaflödesuppföljning. Rollen innebär även att du hjälper till med att utveckla, revidera och implementera finansiella rutiner och processer.

För att passa in i rollen är det viktigt att du har ett brinnande intresse för analys, redovisning och utveckling samt en djupgående förståelse för transaktionsintensiva flöden. BookBeat är i en expansiv tillväxtfas där finansiella rutiner och processer behöver förbättras och implementeras. Du stödjer och arbetar nära Head of Finance med att utreda och driva frågor som rör allt från momsrapportering till hantering av kvalificerade redovisningsfrågor. Vidare är du delaktig och behjälplig vid interna analyser, kalkyler och nyckeltal samt uppföljning avseende lönsamhet och resultat. Tillsammans med Head of Finance tar du ansvar för rapportering, analys och uppföljning av de finansiella flödena.

Formella krav
  • Akademisk examen inom ekonomi
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Relevant yrkeserfarenhet om ca 3-4 år som revisor, redovisningskonsult, controller eller motsvarande. Det är meriterande om du haft en likvärdig roll i en snabbväxande internationell organisation.
  • Goda kunskaper i tal och skrift, både på svenska och engelska
Som person ser vi att du är proaktiv och självständigt kan driva interna utvecklingsprojekt för att förbättra den kvalitativa uppföljningen av de finansiella flödena. Vidare besitter du en naturlig initiativtagande förmåga samt ett starkt analytiskt förhållningssätt. Du är kommunikativ och utredande i ditt tillvägagångssätt och har lätt för att gå från ord till handling. Du trivs med att arbeta med många kontaktytor där du får möjlighet att både nyttja dina goda samarbets- och relationskapande förmågor.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord:
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.