Financial Controller / Redovisningsekonom till Carlsberg

Financial Controller / Redovisningsekonom till Carlsberg

Har du erfarenhet av redovisning och ett starkt intresse för ekonomisk analys och rapportering? Här får du möjlighet att arbeta i en spännande organisation med starkt varumärke. I denna roll erbjuds du ett stort ansvar där du får vara med och bidra med utveckling och förbättring av processer!

Om företagetCarlsberg Sverige är med mer än 60 starka varumärken och 400 unika produkter Sveriges ledande dryckesföretag. De utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, mineralvatten och läsk. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hållbart företagande som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Bolaget ingår i Carlsberg Group som är världens tredje största bryggerikoncern med verksamhet i över 40 länder. De erbjuder en internationell miljö med kunniga och entusiastiska medarbetare, nya och klassiska varumärken och en mångfald av kunder.

ArbetsuppgifterI rollen som Financial Controller hos Carlsberg kommer du bli en viktig del i Finance-avdelningen. Din roll innebär avsättningar och analys av trade receivables och trade loans samt analys av trade working capital och cash flow. Resultatet av ditt arbete kommer användas som underlag i månadsrapporteringen, där du även bistår med budget och estimat och även delta i cash calls på regionnivå. Här får du även ansvara för avsättningar, fakturering, sammanställning och uppföljning för varumärket Pepsi.

I arbetsuppgifterna ingår även att stödja den kommersiella organisationen i analys- och kostnadsuppföljningsarbete samt vara delaktig i avstämningar i samband med bokslut på månads- och årsbasis. För rätt person finns även möjlighet att vara med och utveckla de ekonomiska processerna på Carlsberg Shared Service Center. Det innebär deltagande i projekt och utredningar för ständig effektivisering och förbättring ur finansiellt perspektiv.

Du kommer att ingå i ett team med två andra Financial Controllers som är en del av finansavdelningen.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi
  • 3 års kvalificerad redovisningserfarenhet av arbete inom redovisning, controlling, finansiell analys och/eller revision, gärna från större komplex organisation
  • God affärsystemsvana från något av de större systemen så som SAP är en merit
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift, även på engelska
Som person har du god verksamhetsförståelse och är proaktiv i ditt sätt att arbeta. I din roll värdesätter du tydlig kommunikation, och trivs med att ha många kontaktytor såväl internt som externt. För att trivas i rollen är du en person som motiveras av att driva ditt eget arbete och arbeta med förbättringar. Du har en lösningsfokuserad inställning och du tar ansvar för att genomföra dina arbetsuppgifter med en hög kvalitet. I din roll som Controller ser du till såväl detaljerna som till helheten för att skapa en så korrekt bild som möjligt. Vidare har du en förmåga att se samband genom ditt analytiska arbetssätt.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm
Lön: Fast enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla marcus.kejzelman@bravura.se eller ringa 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: redovisning, rapportering, IFRS, redovisningsekonom, revision, controlling, finans, financial controller, excel, pivot, controller, carlsberg, finansiell rapportering, rapport, analys, konsolidering, bokslut, redovisningskonsult, stockholm, SAP, FMCG
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.