Financial Controller / Controller till DHL Freight

Financial Controller / Controller till DHL Freight

Har du en bakgrund inom Financial Controlling och god vana av att arbeta i olika affärssystem? Är du dessutom en person som motiveras av att arbeta i ett globalt och multinationellt företag? DHL erbjuder dig en dynamisk och rolig tjänst där du kan utvecklas som Controller!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos DHL.

Om företagetDHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. DHL ingår i koncernen Deutsche Post DHL som finns i 220 länder och har 570 000 anställda. Genom sitt globala nätverk kan DHL erbjuda sina kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning.

DHL i Sverige har cirka 4000 medarbetare och 65 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

ArbetsuppgifterI rollen som Financial Controller hos DHL är du delaktig i förvaltandet och utvecklandet av Finance teamets system och processer, du har också inflytande på finansiella processer i hela verksamheten. Du blir dessutom en nyckelspelare i skapandet av förutsättningar för budget- och prognosarbetet. Som Financial Controller deltar du aktivt även i månads- och årsbokslut, analyserar balansräkning och resultaträkning samt medverkar i rapportering till DHL:s huvudmän i Bonn, samt sammanhållande av investeringar.

Teamet består idag av ett team på 4 personer som arbetar med system, struktur, modeller, budget och bokslut, du arbetar även med finansiella processer och är navet vid rapportering. Teamet arbetar nära Management, Business Controlling, Accounting och verksamheten. Teamet driver även både egna projekt och fungerar som stöd i projekt i andra delar av verksamheten. Systemen som används idag är Oracle, Cognos BI, IBM TM1 och SAP.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Högskoleexamen inom ekonomi alternativt motsvarade erfarenhet
  • Två års erfarenhet från liknande roll som Financial Controller
  • Goda kunskaper från affärssystem och Excel samt intresse för att lära sig BI
  • Flytande i svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift
För tjänsten som Financial Controller är de personliga egenskaper av största vikt. Vi ser att du har ett stort eget driv att vilja lära och utvecklas. Du har ett öga för detaljer och är noggrann i uppföljning av siffror och data. Därtill verkar DHL i en snabbrörligbransch vilket gör att du inte är rädd för förändringar. Slutligen är du en lagspelare som vill bidra till teamets och avdelningens bästa och kommer gärna med idéer för att förbättra processer.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse, OK med uppsägningstid
Plats: Solna, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Financial controller, heltid, Stockholm, DHL, DHL freight, controlling, ekonomi, redovisning, budget, prognos, bokslut, Excel, cognos
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!