Finance Manager / Ekonomichef till Cheil Nordic

Finance Manager / Ekonomichef till Cheil Nordic

Är du en erfaren ekonom som drivs av mål och ständiga förbättringar? Är du även på jakt efter en roll som kan utmana dig och där du får ta nästa steg i din karriär? Cheil Nordic erbjuder en spännande tjänst som Finance Manager där du får en nyckelposition i deras fortsatta tillväxt.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Cheil Nordic.

Om företagetCheil är en av världens ledande marknadsföringsbyråer med huvudkontor i Sydkorea. Cheil Nordic ingår i Cheil Worldwide med över 6000 medarbetare i 44 länder. De öppnade upp kontor i Stockholm 2013 och är idag verksamma på alla nordiska marknader. Cheil Nordic arbetar brett inom begreppet kundupplevelse, från interiör design och detaljhandelsmiljö till digitala plattformstjänster, e-handelsstrategi och digital media. De hjälper därigenom sina kunder att skapa varumärkespräglad kommunikation med content och storytelling som stödjs av användarupplevelse i världsklass. Deras primära kund är Samsung, en ledande aktör inom hemelektronik och teknik.

ArbetsuppgifterSom Finance Manager har du det övergripande ansvaret för ekonomiavdelningen som idag består av en redovisningsekonom och en ekonomiassistent. Det dagliga innebär arbete med nyckeltal, löpande analys av det ekonomiska flödet, avstämningar, uppföljning och rapportering samt prognos. Du ansvarar även för månads-, kvartals- och årsbokslut tillsammans med en extern partner. Vidare innebär rollen en del ad hoc arbete kopplat till rapportering, budget och prognos.

Rollen innebär också att du hjälper till med att utveckla, revidera och implementera nya arbetssätt och/eller rutiner. Därtill, tillsammans med VD, tar du fram kalkyler och modeller med tydliga rekommendationer mot bolagets mål. Vidare är du en del av ledningsgruppen som idag består av fem medarbetare där du aktivt stöttar management.
  • Övergripande ansvaret för ekonomiavdelningen, inkluderat personalansvar
  • Löpande analys, avstämning, uppföljning, rapportering, prognostisering
  • Ekonomiskt ägandeskap för alla kundrelaterade projekt
  • Utveckling och förbättring av rutiner och processer
  • Framtagning av kalkyler, modeller och KPI:er med VD
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Kandidat- eller mastersexamen inom ekonomi, statistik eller liknande
  • Flerårig arbetslivserfarenhet från ekonomi i olika befattningar
  • Mycket goda kunskaper i Excel och goda systemkunskaper, erfarenhet av SAP är meriterande
  • Obehindrad i svenska och engelska, tal och skrift
Vi söker dig som utför dina arbetsuppgifter strukturerat och självständigt samt har en förmåga att fatta egna beslut. Du hanterar pressade situationer väl och kan hantera perioder med mycket arbete. För att lyckas i rollen behöver du ha ett analytiskt sinne, uppskatta kritiskt tänkande och vända och vrida på saker. Du har ett öga för detaljer och gör saker och ting noggrant, samtidigt som du sätter upp mål för dig själ, dina medarbetare och organisationen i helhet. Slutligen räds du inte för att hugga tag där det behövs och stöttar även organisationen i arbetsuppgifter som ligger utanför ditt dagliga ansvar.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Typ av tjänst: Direktrekrytering
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring tjänsten? Kontakta ansvarig rekryterare Victor Rundberg på: victor.rundberg@bravura.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, finans, redovisning, controller, löner, bokföring, bokslut, analys, kostnad, lönsamhet, prisberäkning, budget, ansvarig, Stockholm, Cheil Nordic, Samsung
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!