Facklig rådgivare till Naturvetarna

Facklig rådgivare till Naturvetarna

Har du arbetsrättsliga kunskaper från utbildning och erfarenhet av att arbeta i en rådgivande roll? Vill du dessutom vara en del i arbetet för en tryggare arbetsmarknad för Naturvetarnas medlemmar? Som facklig rådgivare hos Naturvetarna erbjuds du en bred och varierad roll där du har möjlighet att utvecklas och på sikt möjlighet att ta egna förhandlingar.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i 12 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Naturvetarna. Det finns goda möjligheter till förlängning av uppdraget.

Om företagetNaturvetarna är ett fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, där 21 fackförbund ingår. Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund, som samlar ca 34 000 medlemmar med en akademisk examen inom naturvetenskapliga ämnen. Naturvetarna coachar, företräder och stöttar medlemmar genom hela deras karriär, oavsett i vilken sektor de jobbar, om de är anställda, arbetssökande, studenter, chefer eller företagare.

På Naturvetarna får du engagerade och kompetenta kollegor och du erbjuds en stimulerande arbetsmiljö. Naturvetarna har växlat upp sitt arbete med marknadsföring, kommunikation och samhällspolitisk påverkan för att skapa en ökad synlighet för medlemmarnas prioriterade frågor, stärka bilden av varumärket Naturvetarna och rekrytera fler medlemmar.

ArbetsuppgifterRollen som facklig rådgivare är bred och du tillhör avdelningen Förhandling. Här ingår du i ett team om strax under 20 personer bestående av en förbundsjurist, ombudsmän och förhandlingschefer. På Naturvetarna ges du möjligheten att arbeta med varierande arbetsuppgifter med allt från utbildningar för förtroendevalda, till kvalificerad arbetsrättslig rådgivning för medlemmar och förtroendevalda där du ansvarar för att besvara frågor som inkommer via telefon, mejl och brev. Du är även delaktig ibland annat utbildningar och löneöversyner.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Du har akademisk utbildning som beteendevetare, personalvetare, jurist eller motsvarande
  • Du har några års arbetslivserfarenhet från en tjänst där du hanterat utforskande samtal inom exempelvis kundtjänst, rådgivning eller liknande
  • Du har lätt för att uttrycka dig korrekt på svenska i såväl tal som skrift. Då rådgivning kan ske på engelska behärskar du även engelska bra
I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du en engagerad, nyfiken och positiv lagspelare som har ett intresse för och trivs i samarbete med andra. Därtill har du en analytisk förmåga och kan ställa de rätta frågorna för att samla in nödvändig information. Du lyssnar aktivt för att anpassa uppgiften till individers enskilda behov. Vidare har du förmågan att arbeta självständigt, strukturerat och fokuserat och för att trivas i rollen har du kunskap om den svenska modellen och förstår och uppskattar värdet av det fackliga arbetet.

Övrig information
Start: omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Nacka
Lön: enligt överenskommelse
Kontaktperson till Akademikerföreningen: Anette Andsten anette.andsten@naturvetarna.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: rådgivare, förhandlare, förhandling, rådgivning, fackförbund, facket, Saco, Naturvetarna, Stockholm, heltid
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!