Facklig rådgivare / medlemsrådgivare till Forena

Facklig rådgivare / medlemsrådgivare till Forena

Har du kunskaper inom arbetsrätt från arbetsliv eller utbildning? Är du dessutom kommunikativ och trivs med att ge god service och ha många kontaktytor? Försäkringsbranschens största fackförbund Forena söker en rådgivare som brinner för att ge service och skapa mervärde för förbundets medlemmar och förtroendevalda.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Forena.

Om företagetForena är det enda fack som är specialiserat på försäkringsbranschen. Med sina drygt 14 000 medlemmar är de det största facket i branschen och det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen. Forena arbetar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Deras medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, på banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är ett arbetsnära fack vilket betyder att de finns ute på bolagen där deras medlemmar finns. Det är en partipolitisk obunden organisation vars ståndpunkter bygger på grundläggande demokratiska värderingar.

ArbetsuppgifterI rollen som rådgivare är du Forenas ansikte utåt. Du har en bred, omväxlande och viktig roll. Det är till dig medlemmar hör av sig för att få arbetsrättslig rådgivning, ställa frågor om lön eller få tips inför ett utvecklingssamtal, men också för att få hjälp med frågor som rör medlemskapet som avgifter och rätt facklig tillhörighet. Förbundets förtroendevalda kommer också höra av sig till dig om de har frågor om arbetsrätt, arbetsmiljö, behöver stöd i det lokala fackliga uppdraget eller i frågor som rör deras klubborganisation och medlemmar.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är rådgivning via telefon och mejl. Samtalsmängden varierar och är måttlig vilket innebär att du har goda förutsättningar att planera och arbeta med dina övriga arbetsuppgifter. Dessa anpassas efter ditt intresse och erfarenhet. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att hålla utbildningspass för förtroendevalda och medlemmar, delta i projekt och arbeta som regionalt arbetsmiljöombud eller arbete kring förhandlingar.

Forena samarbetar ofta över enhetsgränser internt. Det innebär att du kommer ingå i flera olika arbetsgemenskaper, men dina närmaste kollegor har du på din enhet, Rådgivning och förhandling.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Några års relevant arbetslivserfarenhet - gärna från facklig rådgivning
  • Goda kunskaper inom arbetsrätt
  • God datorvana
  • Du uttrycker dig väl i tal och skift
  • Meriterande med eftergymnasial utbildning i arbetsrätt
  • Meriterande om du har erfarenhet av att vara förtroendevald
Du känner engagemang för att stötta medlemmar och förtroendevalda i fackliga frågor. Du är pedagogisk, kommunikativ och hanterar svåra samtal med tålamod och lugn. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och prestigelös till att hjälpa till där det behövs. Självklart står du bakom den svenska partsmodellen.

Övrig information
Start: Mitten på augusti
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Facklig representant: Andreas Kritz, 0724-52 24 20

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: rådgivare, facket, fackförbund, Forena, försäkring, finans, arbetsrätt, medlemsrådgivning, medlemsservice, medlemmar, arbetsmarknad, förtroendevald, heltid, Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!