Erfaren Affärssystemkonsult / Business Intelligence / Stockholm

Erfaren Affärssystemkonsult / Business Intelligence / Stockholm

Har du ett intresse för ekonomi och teknik kombinerat och vill arbeta i implementeringsprojekt där du stöttar några av Sveriges ledande företag? Mercur erbjuder en utvecklande roll som Applikationskonsult med en bredd som ger dig möjlighet att röra dig i gränslandet mellan verksamhet och teknik.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Mercur.

Om företagetMercur har sin kärna i den egenutvecklade BI-produkten, Mercur Business Control, som har stöttat hundratals kunder i verksamhetsstyrning och beslutsstöd i över fyrtio år.

Mercur levererar lösningar inom Business Intelligence till bolag och organisationer såväl i Sverige och i Europa, kombinerat med ett kvalificerat konsultstöd. Detta sker genom den egenutvecklade standardapplikationen för verksamhetsstyrning och beslutsstöd som implementeras och anpassas efter kundernas behov. Mercur Business Control används exempelvis för budget, prognos, rapportering och analys.

Idag har Mercur drygt 300 kunder, ca 75 anställda och sitter i moderna lokaler i Stockholm (Solna), Göteborg, Malmö och London.

Som företag värnar Mercur om sin personal, och du som anställd har en fri roll under ansvar. Mercur söker nu affärsmässiga applikationskonsulter inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning som vill bidra till företagets fortsatta expansion.

ArbetsuppgifterRollen som applikationskonsult hos Mercur är bred och ger dig möjligheten att röra dig i gränslandet mellan verksamhet och teknik. Du arbetar i spännande och varierande projekt för kunder inom olika branscher. En fördel med arbetet hos Mercur är flexibiliteten i deras produkt, som till stor del skräddarsys utifrån kundens behov vilket gör att du skapar dig en god förståelse för hur behov kan se olika ut på företag och branscher. Dessa kunskaper gör att du ständigt vidareutvecklas, vilket du kan ta med vidare i karriären hos Mercur.

Arbetet innefattar att du driver en proaktiv dialog med dina kunder kring framtida behov och vidareutveckling. Du arbetar med kartläggning, systemdesign och specifikation. Därtill integrationer, konfigurering och anpasning. Du bygger dashboards, rapporter och blanketter. Vidare projektleder du och genomför implementeringar. Du utbildar dina kunder och genomför tester och driftsättning.

Du tillhör ett team som består av 6-8 personer som du har ett nära samarbete med. Till en början inleder du med en längre utbildningsperiod för att lära känna systemet.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Akademisk utbildning inom IT eller utbildning med inriktning mot IT/teknik
  • Alternativt har du en ekonomisk utbildning med kompletterande IT-utbildning som exempelvis BI-utvecklare eller andra kurser med inriktning på applikationer som databashantering/SQL
  • 1-3 års erfarenhet av liknande arbete
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Vi söker dig som vill arbeta i en självständig såväl som i grupp, med externa kontaktytor och som har ett stort intresse för konsultrollen. Du har ett affärsorienterat sätt och tycker om att etablera samt utveckla relationer med dina kunder. Kombinerat med detta har du ett sinne för problemlösning och gillar den tekniska utmaningen med att konfigurera system samt jobba med integration/anpassning. I gengäld erbjuds du utmanande arbetsuppgifter i en stimulerande arbetsmiljö där du är delaktig i företagets utveckling.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: affärssystem, beslutsstöd, business intelligence, verksamhetsstyrning, verksamhet, IT, system, konsult, IT-konsult, ekonomi, controlling, controller, IT-ekonom, SQL, programmering, applikationskonsult, BI, utveckling, konsult
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!