Enhetschef till Fackförbundet ST

Enhetschef till Fackförbundet ST

Brinner du för ledarskap i en organisation där du får vara med och påverka? Har du ledarerfarenhet från en ideell eller politisk styrd verksamhet och en förmåga att arbeta mot långsiktiga mål? Här får du arbeta med kreativa och engagerade kollegor i en framtidsinriktad organisation.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos ST.

Om företagetFackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med över 95 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag med statligt uppdrag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. ST växer och befinner sig i en spännande period av förändring där både organisation och arbetssätt är under utveckling. Målet är att öka kännedom, bli en starkare röst i debatten och det självklara valet för alla som jobbar på statligt uppdrag. ST är medlem i TCO och är partipolitiskt obundet och söker nu en chef till enheten för Värvning. Enheten har det övergripande ansvaret för STs stöd till förtroendevalda. I det ingår värvning, utbildning och organisationsutveckling.

ArbetsuppgifterSom chef för enheten för Värvning kommer du att ha det övergripande ansvaret för enhetens verksamhet och ekonomi. Rollen innebär att ha det strategiska ansvaret för att utveckla värvningen på både kort och lång sikt. Du har en biträdande chef som tillsammans med medarbetarna ansvarar för det operativa arbetet. Du kommer att ingå i ledningsgruppen och förväntas komma med förslag på beslut som behöver tas i förbundsstyrelsen för att nå de övergripande målen. STs kansli befinner sig just nu i en spännande fas där verksamheten genomsyras av framåtanda och en stor vilja att ta tillvara de möjligheter som de digitala lösningarna ger i det nya normala. Möjligheten att påverka enhetens utformning och arbetssätt är stor. I rollen ingår personalansvar över ett tjugotal engagerade medarbetare.

Du behöver säkerställa att det strategiska arbetet utvecklas, se över och analysera vilka luckor som finns och hur de ska fyllas. Vidare kommer du att arbeta aktivt för att utveckla samarbetet med andra enheter i syfte att nå en mer enhetlig organisation.

Formella krav
  • Akademisk examen eller motsvarande kompetens
  • Minst tre års erfarenhet av att arbeta som chef i en ideell organisation och/eller politiskt styrd verksamhet. Vi ser det inte som en nackdel om du har erfarenhet även från andra typer av verksamheter
  • Erfarenhet av att arbeta med och lägga fram beslutsunderlag till en ideell eller politisk styrelse
  • Erfarenhet av att leda i förändring
  • Erfarenhet av att ha arbetat med strategisk medlemsvärvning
  • Erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete är meriterande
  • Erfarenhet av att leda verksamhet och personal på distans är meriterande
Vi söker dig som känner dig trygg i ditt ledarskap. Här behövs en ledare som sätter en tydlig riktning, utan att detaljstyra. Rollen som Enhetschef ställer krav på ett strategiskt tänk och en förmåga att se helheten. Du behöver ha ett intresse för att kommunicera med människor som tar avstamp från olika perspektiv. Du behöver arbeta målinriktat och hela tiden ha de övergripande målen i sikte.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord:
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!