Ekonomiassistent / ekonomi till Dana

Ekonomiassistent / ekonomi till Dana

Är du en person som trivs med att ta ansvar för ditt egna arbetet? Har du erfarenhet av ekonomiarbete och kan börja omgående? Hos Dana blir du en del av ett mindre team i en varierande miljö där du får vara med och utveckla ekonomifunktionen.

Om företagetDana är världsledande inom högteknologiska lösningar som förbättrar effektiviteten, prestanda och hållbarhet hos fordon och maskiner. Dana grundades 1904 och är idag mer än 30 000 personer och finns i 33 länder på sex kontinenter. Deras vision är att vara globalt ledande inom effektiv kraftöverföring och energihanteringslösningar, vilket gör det möjligt för Danas kunder att uppnå sina hållbarhetsmål.

Som ekonomiassistent på Dana tillhör du divisionen Off-Highway Drive and Motion Technologies som arbetar med drivsystem och individuella produktlösningar/system till kunder i mobila och industriella sektorn.

ArbetsuppgifterSom ekonomiassistent arbetar du med brett ekonomiarbete och du tillhör företagets ekonomiavdelning som består av dig och ekonomiansvarig. Exempel på arbetsuppgifter är att hantera inkommande och utgående kund- och leverantörsfakturor, kontera och bokföra utlägg, avstämningar, besvara betalningspåminnelser och analysera eventuella differenser i det ekonomiska flödet. Som en del i arbetet har du även kontakt med företagets kundsupport, kunder samt leverantörer i ärenden som gäller orders och fakturafrågor. Du arbetar nära företagets ekonomiansvarig och hjälper till med de uppgifter som behövs, så som att stötta upp i den löpande bokföringen samt vid månadsbokslut. Andra administrativa uppgifter kan också förekomma. Tillsammans utgör ni en viktig funktion för att skapa ett effektivt och välfungerande ekonomiarbete på företaget.

Formella krav
  • Avslutad eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Några års arbetslivserfarenhet från ekonomi där du arbetat med kund och leverantörsreskontra
  • Goda kunskaper i Excel
  • Meriterande om du arbetat med order, leverans eller lager
  • Meriterande med erfarenhet av Visma Organisation 2000, SAP eller andra affärssystem
För att lyckas i rollen tror vi att du som söker är en person som vill ta ansvar för ditt eget arbete och driva det självständigt framåt. Du är relationsorienterad och har en god samarbetsförmåga då du är en del av ett mindre team. För att trivas i rollen gillar du att ha tempo i ditt arbete och du kan snabbt ställa om efter nya förutsättningar. Du har en god problemlösningsförmåga då du är lösningsfokuserad och har förmågan att ta egna initiativ. Ditt arbetssätt är strukturerat och du har en prestigelöshet i att hjälpa till där det behövs för stunden.

Övrig information
Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i tolv månader. Du kommer att vara anställd av Bravura och arbeta som konsult hos Dana. Det finns möjligheter till förlängning av uppdraget alternativt överrekrytering efter denna perioden, förutsatt att alla parter är nöjda.

Start: Omgående
Plats: Skarpnäck, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonomiassistent, ekonomi, assistent, redovisning, löpande redovisning, redovisningsassistent, reskontra, leverantörsreskontra, kundreskontra, bokföring, löpande bokföring, månadsbokslut, fakturahantering, utlägg, heltid, stockholm, söderort, teknik
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent, Administration, Assistent, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.