Ekonomiansvarig / Ekonomichef / Financial Manager till Dana

Ekonomiansvarig / Ekonomichef / Financial Manager till Dana

Vill du vara en del av ett internationellt och expanderande företag med stark tillväxt? Är du en processorienterad ekonom som är redo för en utmaning? Hos Dana får du möjligheten att inneha en nyckelroll i ett snabbväxande bolags finansiella processer.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Dana Service and Assembly Center Sweden AB.

Om företagetDana är världsledande inom högteknologiska lösningar för att förbättra effektiviteten, prestanda och hållbarhet hos fordon och maskiner. Dana grundades 1904 och är idag mer än 36 000 personer och finns i 33 länder på sex kontinenter. Deras vision är att vara globalt ledande inom effektiv kraftöverföring och energihanteringslösningar, vilket gör det möjligt för Danas kunder att uppnå sina hållbarhetsmål.
Du kommer att tillhöra den svenska bolagskoncernen och divisionen Off-Highway Drive and Motion Technologies som arbetar med drivsystem och individuella produktlösningar/system till kunder i mobila och industriella sektorn.

ArbetsuppgifterI rollen som ekonomichef arbetar du med att kvalitetssäkra, analysera och följa upp företagets finansiella flöden. Det dagliga arbetet innebär löpande analys, avstämning, uppföljning och rapportering. Dina arbetsuppgifter innehåller även att ansvara för månads-, budget, och prognosrapportering. Rollen innebär att du hjälper till med att utveckla, revidera och implementera nya IT-system, finansiella rutiner och processer inom bland annat kund - och leverantörsreskontra. Detta då företaget är i en expansiv tillväxtfas där finansiella rutiner och processer behöver effektiviseras och implementeras. I rollen ingår även personalansvar för en medarbetare. I samband med företagets expansion kommer du i ett senare skede även att ansvara för ekonomiverksamheten i Finland och Danmark.

Du stödjer och arbetar nära företagets VD med att utreda och driva frågor som rör allt inom ekonomi och IT. Du rapporterar till VD samt till Northern Territory Controller i Nederländerna.

Formella krav
  • Avslutad gymnasial utbildning. Eftergymnasial utbildning inom ekonomi är meriterande
  • 3-5 års relevant yrkeserfarenhet som ekonomiansvarig/chef eller redovisningsekonom, gärna i en internationell organisation och/eller inom en större koncern
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Meriterande med kunskap kring US GAAP och SOX
  • Meriterande med erfarenhet från Oracle Hyperion och/eller SAP
  • Goda kunskaper i tal och skrift både på svenska och engelska, meriterande med kunskaper i finska och danska
Som person ser vi att du är proaktiv och självständigt kan driva interna utvecklingsprojekt för att förbättra den kvalitativa uppföljningen av de finansiella flödena. Du har förmågan att skapa och hålla struktur i ditt arbete men trivs i en dynamisk miljö och är öppen för förändringar. Vidare besitter du en naturlig initiativtagande förmåga samt ett analytiskt förhållningssätt. Du är kommunikativ i ditt tillvägagångssätt och har lätt för att gå från ord till handling. Du trivs med att arbeta med många kontaktytor där du får möjlighet att både nyttja dina goda samarbets- och relationskapande förmågor.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Söderort, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: financial controller, controller, rapportering, ekonomi, ekonomisk rapportering, Stockholm, momsredovisning, civilekonom, redovisningsekonom, revision, ekonomichef, ekonomiansvarig, personalansvar
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.