Ekonom med IT kunskap / Applikationskonsult till Mercur Solutions

Ekonom med IT kunskap / Applikationskonsult till Mercur Solutions

Har du erfarenhet inom ekonomi/finans och vill utvecklas i en teknisk roll som applikationskonsult? Här arbetar du i en affärsmässig konsultroll med företagets egna system inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning. Du tillhör ett team av konsulter med god sammanhållning i ett företag där din prestation gör skillnad.

Om företagetMercur Solutions är marknadsledande i Sverige, och med kvalificerat konsultstöd levereras lösningar inom Business Intelligence och verksamhetsstyrning till företag och organisationer inom alla typer av verksamhetsområden. Företaget har en egenutvecklad standardapplikation för verksamhetsstyrning och beslutsstöd som implementeras och konfigureras efter kundernas behov och används till exempel för budget, prognos, rapportering och analys. Idag har företaget ungefär 250 kunder och 60 anställda med huvudkontor i Stockholm.

ArbetsuppgifterI rollen som applikationskonsult arbetar du nära företagets kunder med vidareutveckling av system och lösningar anpassade för kunden. Du stödjer kunden i sin kravställning och ansvarar för anpassning/integration av företagets system inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning i kundföretagens befintliga miljöer. Du arbetar parallellt med små och stora kunder i projekt av olika storlekar. I rollen som konsult träffar du personer i ledande befattningar, ofta controllers och ekonomichefer, i olika branscher. Eftersom företaget erbjuder lösningar inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning arbetar du med både IT och ekonomi i en applikationsnära roll.

Som konsult arbetar du självständigt med stor flexibilitet. Som ny i organisationen kommer du att gå bredvid en senior konsult i kundprojekt.

Formella krav
  • Akademisk utbildning inom ekonomi eller finans
  • Alternativt har du utbildning inom IT eller utbildning med inriktning mot IT/Teknik
  • 1-3 års arbetserfarenhet efter avslutade högskolestudier
  • Kunskap inom teknik eller IT, från exempelvis arbetserfarenhet eller utbildning
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • Meriterande med tidigare erfarenhet av en konsultroll eller av ekonomiska/tekniska roller
Vi söker dig som vill arbeta i en självständig roll med externa kontaktytor. Du har ett affärsorienterat sätt och tycker om att etablera samt utveckla relationer med dina kunder. Kombinerat med detta har du ett sinne för problemlösning och gillar den tekniska utmaningen med att konfigurera system samt jobba med integration/anpassning. I gengäld erbjuds du utmanande arbetsuppgifter i en stimulerande arbetsmiljö där du är delaktig i företagets utveckling.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos företaget.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Solna strand, Stockholm
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, linn.eiman@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: affärssystem, beslutsstöd, business intelligence, verksamhetsstyrning, verksamhet, IT, system, konsult, IT-konsult, ekonomi, controlling, controller, IT-ekonom, SQL, programmering, applikationskonsult, BI, utveckling, konsult
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll App utvecklare, Data & IT, Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.