Drifttekniker till Konica Minolta

Drifttekniker till Konica Minolta

Är du en erfaren drifttekniker som vill arbeta i en självständig och ansvarstagande roll? Har du erfarenhet från stora IT-miljöer och internationell organisation? Då kan rollen som drifttekniker hos Konica Minolta Business Solutions Sweden vara något för dig!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Konica Minolta.

Om företagetKonica Minolta är ett japanskt, forskningsintensivt och ekonomiskt stabilt företag. Bolaget grundades 1873 och koncernen har drygt 40 000 anställda globalt och arbetar utifrån strategin att förflytta sig från dagens produktfokus till att vara ett globalt tjänsteföretag inom IT och dokumenthantering. I Sverige arbetar cirka 135 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Falun och Kalmar. Genom samarbete med fristående partners finns Konica Minolta representerat på cirka 70 orter i Sverige.

Konica Minolta fortsätter att på en global nivå investera stort i sitt IT tjänsteutbud och främst affärsområdet ITS. Under många år har de utvecklat tjänsteutbudet och genom ITS erbjuder de en helhetslösning för infrastruktur och drift av deras kunders IT-miljö. I expansionen av affärsområdet söker Konica Minolta nu en drifttekniker som vill vara med och forma framtiden på företaget. Här får du möjligheten att kliva in som en nyckelspelare och påverka en stor satsning i ett globalt företag.

ArbetsuppgifterI rollen som drifttekniker arbetar du med företagets datacenter. Du agerar en viktig länk mellan affären och infrastrukturen. Du har en bred roll där arbetsuppgifterna varierar men fokuserar på att tillhandahålla datacenter till hela Konica Minolta Business Solutions internationellt. Du styr, felsöker och löser rapporterade incidenter samt administrerar, övervakar och stödjer molninfrastrukturer. Vidare driver du också virtuella serverlandskap och operativsystem samt felsöker och löser datacenterrelaterade fel tillsammans med externa supportpartnerts.

Tillsammans med ditt team ansvarar du för att plattformen fungerar och är användbar för dina kollegor att bygga på. Därmed ligger ditt fokus inte på externa kunder utan du svarar snarare på interna behov. Vidare arbetar du i diverse projektteam med olika fokus.

Formella krav
  • Fem till tio års relevant arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper inom plattformen VMware vCentre (virtualisering)
  • Goda kunskaper inom serverteknik och resurskapacitetsplanering (hårdvara samt Windows/Linux operativsystem)
  • Goda kunskaper inom övervakning (Konica använder sig av PRTG)
  • Goda kunskaper inom IT Service Management
  • Goda kunskaper inom publika moln
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Erfarenhet från stora miljöer och internationella organisationer
I rollen som drifttekniker tar du stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Därtill strävar du efter att hjälpa dina kunder på ett lösningsorienterat sätt och motiveras av att ge förstklassig service. Som person uppskattar du att skapa god kontakt med kollegor och att lösa problem som bidrar till att slutkunden blir nöjd. Du räd inte att ta egna initiativ för att nå de resultat du vill. Slutligen är du öppen för att lära dig nya teknologier och trivs i en varierande roll.

Övrig information
Start: Omgående/enligt överenskommelse
Plats: Kista
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: drifttekniker, konica minolta, kista, it, data, internationell organisation, its, it service management,infrastruktur, windows, linux, operativ sustem, övervakning, serverteknik, resurscapacitetsplanering, virtualisering. senior
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!