Drifttekniker / Driftansvarig / Infrastruktur till SchoolSoft

Drifttekniker / Driftansvarig / Infrastruktur till SchoolSoft

Har du några års erfarenhet av arbete med drift och vill vidare till en roll där du både får arbeta hands on och samtidigt ta helhetsansvar? Som drifttekniker hos SchoolSoft erbjuds du en bred roll där du får möjlighet att ta ägandeskap för driften hos Sveriges marknadsledande företag inom webbaserade lösningar för skola.

Om företagetSchoolSoft är marknadsledande inom webbaserade lösningar för lärare och skolledare. Det övergripande målet med produkten är att den ska vara intuitiv och lättanvänd för såväl skolpersonal som elever och föräldrar. Tillgänglighet och användarvänlighet ligger alltid i fokus.

Företaget har funnits sedan 2003 och idag används SchoolSoft av cirka 2000 skolor med cirka 890 000 användare. Företaget sköter också drift och underhåll av miljön som levererar SAAS tjänsten till kunderna. SchoolSoft erbjuder en modern lösning för den digitala utvecklingen som sker i skolvärlden och som kan bemöta de utmaningar skolan står inför.

ArbetsuppgifterI rollen som drifttekniker hos SchoolSoft har du yttersta ansvar för drift, infrastruktur och produktionsmiljöer samt system för test och deployment. Du arbetar hands on, tar fullt ägandeskap och agerar också stöd för utvecklingsorganisationen i frågor som rör driftmiljö och infrastruktur. Dessutom verkar du för att behålla en hög grad av automatisering. I rollen ingår visst arbete med integrationer mot andra system. Du är behjälplig med manuella datauttag ifrån databaserna och arbetar proaktivt för att forma och utveckla miljön. I rollen ingår att ha beredskap vilket innebär att du tillsammans med kollegor från utveckling och integration ansvarar för att ta emot och hantera larm dygnet runt, ni har roterande schema där du har ansvaret ungefär var fjärde vecka. Du arbetar till stor del kontorstider men eftersom en del av arbetet bäst utförs på andra tider varierar dina dagar och du arbetar med mycket frihet under ansvar.

Formella krav
  • Minst 3-5 års arbetslivserfarenhet av en liknande roll
  • Kunskaper i Linux eller Unix
  • Kunskap i Shellscript och ANSIBLE eller liknande automationsverktyg
  • Erfarenhet av att arbeta med webbdrift, serverhårdvara och nätverk
  • Erfarenhet av övervakning och logghantering
Meriterande:
  • Relevant utbildning
  • Kunskaper i SQL
  • Erfarenhet av arbete med integrationer mot andra system och federerad inloggning
För att trivas i rollen är du flexibel och har lätt för att ta dig an det som behövs oavsett när det sker. Dessutom har du god förmåga att fatta beslut, är initiativtagande och trivs med att ta stort ansvar. Att arbeta självständigt är något som passar dig bra och samtidigt har du god förmåga att samarbeta med andra. Vidare kan du hantera ett högt arbetstempo, oförutsedda händelser och kan prioritera bland olika uppgifter när du ställs inför kritiska situationer.

Övrig information
Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos SchoolSoft.

Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Fast lön

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: drifttekniker, driftansvarig, drift, tekniker, SQL, Linux, Unix, server, ANSIBLE, Shellscript, Varnish, Haproxy, Tomcat, Apache, Glusterfs, Vmware, TCP/IP, HTTP, integrationer, Puppet, Lasthantering, catching, GITlab, SAML, Docker, webbdrift, serverdrift
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.