Demand Planner/ Supply Chain Planner till Valio

Demand Planner/ Supply Chain Planner till Valio

Är du en analytisk person som motiveras av att arbeta med prognos? Har du dessutom erfarenhet av arbete inom Demand / Supply Chain? Hos Valio erbjuds du en central och viktig roll där du ansvarar för hela Valios produktportfölj samt blir en del av ett familjärt företag där känslan av gemenskap och viljan att utvecklas genomsyras.

Om företagetValio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserades de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden. Varje år investerar Valio ca 250 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter som smakar som de ska. Nu har Valio överfört den kunskapen till växtbaserat och erbjuder ett växande sortiment av gurt och dryck under varumärket Oddlygood. Valio är även känt för sitt goda smör och krämiga yoghurt. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 2018 ca 1 170 MSEK. Resan med att utveckla goda och hälsosamma produkter för ditt välbefinnande fortsätter även i framtiden.

ArbetsuppgifterI rollen som Demand Planner arbetar du stödjande i order-leverans processen inom Valio. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att hantera Valios produkter i prognossystemet SAP/APO där du fokuserar på utveckling och förbättring av prognosprecision och levererar integrerad prognos för tolv månader löpande. Du beräknar och analyserar skillnader som uppstår mellan prognos och försäljning och tar fram och analyserar relevanta KPI:er på dag- och veckobasis. Vidare koordinerar du lanseringar och kampanjer tillsammans med företagets sälj- och marknadsavdelning. Rollen innefattar även att vara daglig kontaktperson till fabriken i Finland för att hantera prognosfrågor samt vid behov koordinering av leveranser till Sverige. Utöver kontakten med fabriken har du även löpande dialog med Valios kunder inom dagligvaruhandeln.

Formella krav
  • Akademisk utbildning inom ekonomi, logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av en liknande roll till fördel inom FMCG
  • Flytande i tal och skrift i svenska och engelska (finska är meriterande)
  • Mycket goda kunskaper inom Excel.
För att trivas i rollen är du analytisk, noggrann och har ett logiskt tankesätt. Du är strukturerad och har ett sinne för siffror och statistik och drivs av att visa goda resultat. Vidare är du handlingsinställd person som gärna tar initiativ på din arbetsplats. Då du i denna roll har flera olika kontaktytor både internt och externt är du kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Valio.

Start: Omgående
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Demand, Demand Planner, Supply Chain, Supply Chain Planner, Supply Chain Management, SCM, logistik, logistics, FMCG, ekonomi, analys, prognos, heltid, Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.