Data Scientist / Dataanalytiker till Axfood

Data Scientist / Dataanalytiker till Axfood

Kan du få siffror och diagram att berätta en historia? Trivs du i en roll där du direkt ser påverkan och resultat av ditt arbete? Här får du möjlighet att arbeta i en spännande organisation med starkt varumärke. Du erbjuds en verksamhetsnära roll där du formar dina egna framgångar och får bidra med utveckling och förbättring av processer!

Om företagetDagab Inköp & Logistik AB är en gemensam organisation för inköp, lager och transport till Willys, Hemköp och Axfoods övriga butikskedjor, såväl som för e-handeln där bla Mat.se ingår. Dagab Inköp & Logistik är en del av Axfood AB som är noterat på Nasdaq Stockholm AB:s Large Cap-lista. Hos oss ger drivkraft växtkraft - och inom koncernen utvecklas vi tillsammans.

Som medarbetare på Dagab blir du del av en företagskultur som kännetecknas av stort engagemang och god kamratskap. Är du redo att ta plats inom Axfood där kunden alltid står i centrum?

Du kommer att tillhöra en centraliserad funktion inom controlling som agerar tvärfunktionellt för att skapa förutsättningar för affärsutveckling och lönsamhet.

ArbetsuppgifterI rollen som Data Scientist arbetar du tillsammans med kollegor i ett team som stöttar hela verksamheten och hanterar data för att fördjupa insikter från företagets affär, med syfte att skapa rätt förutsättningar för företaget att ta datadrivna beslut. Det innebär analytiskt och tekniskt arbete för att skapa beslutsstöd och underlag för effektivisering. Här bygger du scorecards och rapporter som på ett pedagogiskt sätt beskriver verksamhetens och affärernas riktning. Här ingår exempelvis analys av försäljning, bruttovinst, utfall och påverkan från kampanjer samt trendidentifiering. Således utforskar du och visualiserar strukturerad och ostrukturerad data för att skapa en bild av strategier, möjligheter och utmaningar för affären. Vidare bygger du modeller, skapar kluster, mikrosegment och levererar avancerad analys som i slutändan påverkar slutkonsument. Dagab besitter en stor mängd data med enorm potential och det är du tillsammans med ditt team som levererar värdefulla insikter till hela verksamheten.

Då din roll är ny får du en unik chans till en dynamisk miljö där du själv får sätta ramarna för ditt arbete och utforma din roll.

Formella krav
  • Civilingenjör med inriktning inom matematik, statistisk och/eller finans, alternativt likvärdig kunskap anskaffad genom arbetslivserfarenhet
  • Avancerad kunskap inom Excel är starkt meriterande
  • Arbetslivserfarenhet från en verksamhetsnära roll inom IT och/eller ekonomi är starkt meriterande
  • Erfarenhet av snabbrörliga konsumentvaror är meriterande
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift, även på engelska
Som person har du god verksamhetsförståelse och är proaktiv i ditt sätt att arbeta. Du har ett stort intresse för teknik och en nyfikenhet för hur IT kan användas direkt i affären. För att trivas i rollen är du en person som motiveras av att driva ditt eget arbete och arbeta med förbättringar. Du har en lösningsfokuserad inställning och du tar ansvar för att genomföra dina arbetsuppgifter med en hög kvalitet. I din roll som Data Scientist ser du till såväl detaljerna som till helheten för att skapa en så korrekt bild som möjligt. Du är en stark lagspelare och tycker att samarbete skapar större och bättre resultat. Vidare har du en förmåga att se samband genom ditt analytiska arbetssätt.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, centralt
Lön: Fast enligt överenskommelse

Hyrrekrytering innebär att du initialt har en anställning hos Bravura, där det är uttalat att företaget har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och företaget en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på, marcus.kejzelman@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: data scientist, controller, IT-ekonom, it, dataanalys, dataanalytiker, data analysis, data analytics, excel, VBA, statistik, FMCG, axfood, dagab,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.