Controller / ekonom till Fryshuset

Controller / ekonom till Fryshuset

Har du erfarenhet av att arbeta som redovisningsekonom, vill arbeta som controller och trivs i roller där du får ha mycket kontakt med andra människor? I denna roll erbjuds du varierande arbetsuppgifter i en öppen miljö där du får chansen att bidra till en ideell organisation.

Om företagetFryshuset är en ideell organisation för och med unga som funnits sedan 1984. De bedriver ett 50-tal olika verksamheter som sträcker sig från skola till kultur och nöjen vidare till projekt som direkt adresserar vår tids svåraste sociala utmaningar. Genom att möta och satsa på unga vill de bidra till ett kreativt samhällsklimat som vågar tänka nytt och hitta nya lösningar för att alla ska få vara med och bidra. Fryshuset finns idag med egna verksamheter i Hammarby Sjöstad, Skärholmen, Husby, Göteborg, Malmö, Nybro, Kalmar, Borlänge och Danmark och är representerade över hela Sverige via Fryshusandan, deras riksnätverk av ungdomsorganisationer.

ArbetsuppgifterI rollen som Controller arbetar du mot Fryshusets skolverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår att stötta verksamheten vid framtagandet av budget och prognoser, vilket görs löpande under året. Du analyserar tilldelade kostnadsställen och säkerställer ett rättvisande resultat. Du utför även beräkningar och kalkyler, räknar på resurser, handlingsplaner, anbud, projektbudget, bidrag samt nystart. På månadsbasis går du igenom och redovisar resultatet för verksamhetschefen. Här ges du stor möjlighet till utveckling och att även få arbeta inom andra områden du har intresse av.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Södra Hammarbyhamnen och på ekonomiavdelningen arbetar tio personer, varav sex är controllers som ansvarar för varsitt verksamhetsområde.

Formella krav
  • 2-3 års erfarenhet av att arbeta som redovisningsekonom
  • God systemvana samt goda kunskaper i Excel
  • Meriterande med erfarenhet av skolverksamhet
För att trivas i denna tjänst har du ett pedagogiskt arbetssätt och tycker om att ha kontakt med många olika människor med varierande bakgrund. Du kan identifiera dig med Fryshusets värderingar och motiveras av en arbetsplats som jobbar för ett ideellt syfte. Arbetet kan snabbt skifta fokus, vilket är något du trivs med och du kan hantera en hög arbetsbelastning. Du driver ditt arbete framåt självständigt, kommer gärna med idéer och hjälper till när dina kollegor behöver hjälp. Därtill har du ett strukturerat arbetssätt och är noga med detaljer.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Placering: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Controller, controlling, ekonom, ekonomi, redovisning, ideell organisation, heltid, Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.