Central ombudsman / förhandlare till Sveriges Arbetsterapeuter

Bravura · Administration · löpande

Om jobbet

Vill du vara med och bidra till att människor får det bättre på sin arbetsplats? Vi söker dig som vill utvecklas i en roll som ombudsman och trivs med att jobba brett inom rådgivning, förhandling och utbildning.

Om företagetSveriges Arbetsterapeuter är en facklig och professionsinriktad organisation för Sveriges Arbetsterapeuter och för studenter under utbildning till att bli arbetsterapeut. Idag består förbundet av drygt 10.000 medlemmar och driver arbetsterapeuters fackliga och yrkesmässiga intressen. Sveriges Arbetsterapeuter är en partipolitiskt obunden organisation och en del av Saco. På kansliet arbetar idag 27 personer varav fem på förhandlingsavdelningen.

Sveriges Arbetsterapeuter erbjuder en trevlig arbetsplats där du får ta mycket eget ansvar och möjlighet att påverka såväl verksamheten som din egen roll.

ArbetsuppgifterSom central ombudsman hos Sveriges Arbetsterapeuter gör du skillnad för förbundets medlemmar genom konsultativ arbetsrättslig rådgivning och stöd vid förhandlingar. Du kommer att arbeta med individ och kollektivavtalsförhandlingar på lokal och central nivå, samt hjälpa till att svara på medlemmarnas frågor gällande allt från lön och kollektivavtal till jämställdhet och arbetsmiljö. Som ombudsman kommer även en stor del av arbetet innebära att planera och genomföra utbildningar, samt att hålla i medlemsmöten och stötta förtroendevalda i deras viktiga uppdrag. Du driver även andra projekt för att utveckla den fackliga verksamheten och här finns utrymme att fokusera på områden som du själv har ett brinnande intresse för. I rollen arbetar du huvudsakligen mot kommuner och landsting och ditt område kommer att vara södra Sverige, vilket medför några resdagar per månad.

Formella krav
  • Relevant högskoleutbildning
  • Erfarenhet från medlemsrådgivning, alternativt arbetat på arbetsgivarsidan mot chefer inom kommun och landsting, eller arbetat inom annan ideell organisation alternativt personalavdelning där du hanterat mycket arbetsrätt
  • Goda kunskaper inom arbetsrätt
  • Du har arbetat mot kommun och landsting
  • God datorvana och kunskaper inom Officepaketet
  • Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift
  • Intresse för frågor röröande hälso- och sjukvård är meriterande
Vi söker dig som har ett stort engagemang för fackliga frågor och vill utvecklas i rollen som central ombudsman. Du har en naturlig ådra för service och en god förmåga att lyssna och se andra människor. Då du kommer att ansvara för ärenden är det viktigt att du är lösningsfokuserad och kreativ, samtidigt som du känner in ditt team och trivs i en miljö där man stöttar varandra. Eftersom rollen är bred och innehåller flera olika ansvarsområden behöver du ha en god förmåga att prioritera och ett flexibelt arbetssätt.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Omfattning: Vikariat på ett år

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: facket, fack, fackförbund, Sveriges Arbetsterapeuter, förbund, kansli, förtroendevald, ombudsman, rådgivning, arbetsrätt, juridik, jurist, HR, personal, förhandling, förhandlare, central ombudsman
Jobbfakta
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.