CISO / Compliance Manager till expansiva Cabonline

CISO / Compliance Manager till expansiva Cabonline

Har du bred erfarenhet av att arbeta med intern styrning och compliance? Här erbjuds du en analytisk och verksamhetsnära roll där du får möjlighet att ta ett stort ansvar och påverka hur Cabonline arbetar framåt!

Om företagetCabonline erbjuder flexibla transporttjänster i världsklass. Med ledande teknik förenklar de processen för åkerier, förare och kunder genom att hjälpa dem att hitta den perfekta matchningen. Bolaget är marknadsledande och befinner sig i en tillväxtfas där de expanderar internationellt och ständigt tar nya marknadsandelar. I dagsläget äger Cabonline taxibolag i Sverige, Norge, Finland och Danmark med aktörer som Svergietaxi, Taxi Kurir och TOPCAB. Bolaget har en omsättning över sex miljarder kronor.

Som anställd på Cabonline sitter du i öppet kontorslandskap i fina lokaler i Stockholm vid Hötorget.

ArbetsuppgifterSom informationssäkerhetsansvarig hos Cabonline har du ett brett ansvarsområde och bidrar till att organisationen följer givna bestämmelser och interna styrdokument. Du kommer leda det interna arbetet i en roll som Chief Information Security Officer, GDPR-ansvarig samt PCI-ansvarig. Du agerar kunskapsstöd när det kommer till frågor som berör intern styrning, kontroll samt dataskydd. Ditt huvudsakliga fokus är att genomföra och dokumentera riskanalyser, utföra konsekvensbedömningar samt att identifiera kompetensutvecklingsbehov inom organisationen. Vidare ansvarar du för att ta fram rutiner, processer samt dokument inom arbetsområdet och att dessa hålls uppdaterade. Det är även ditt ansvar att ta fram rapporter, analyser och insiktsfullt material till ledning och styrelse. Utöver det kommer du ansvara för upprätthållande av tillstånd och certifikat inom Digitax Taxametrar och tillsatsanordningar samt Cabonline Reporting Center.

En viktig del i ditt arbete är även att planera och genomföra internrevisioner, ledningsgenomgångar samt årliga kontroller. Du kommer dessutom samverka med myndigheter, certifieringsorgan och underleverantörer samt föra dialog och samordning med den utförande organisationen.

Formella krav
 • Gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område
 • Minst 4 års erfarenhet av arbete med att utveckla och förvalta ledningssystem enligt SS-ISO/IEC 27001.
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete med att genomföra internrevisioner och att ha arbetat i en ledande roll med ledningssystem enligt SS-ISO/IEC 27001.
 • Mycket goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.
Meriterande:
 • Erfarenhet av arbete med utveckling samt certifiering av tekniska produkter och tillverkare av sådana.
 • Erfarenhet av att arbeta tillsammans med myndigheter och certifieringsorgan.
 • Erfarenhet av att leda och delta i projekt
 • God förmåga att granska och dokumentera arkitektur och design för IT-system med krav på IT-säkerhet.
 • God förmåga till testledning samt att dokumentera genomförda tester vid utveckling av IT-system med krav på IT-säkerhet.
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med certifiering av tillverkare och teknisk utrustning i samarbete med certifieringsorganet RISE.
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta tillsammans med myndigheter inom transportsektorn
För att trivas i rollen ser vi att du är en person med hög integritet som är van att hantera och föra dialog kring känslig information. Vidare ser vi att du har en förmåga att föra dialog på ett konstruktiv och tydligt sätt samt att samarbeta med de kollegor du har runt dig. Slutligen motiveras du av att självständigt driva ditt arbete framåt samt att arbeta noggrant och strukturerat.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Cabonline.

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Centrala Stockholm, Hötorget
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Sökord:
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.