CFO / Ekonomiansvarig till Matsmart

CFO / Ekonomiansvarig till Matsmart

Till Matsmart söker vi dig som trivs i en operativ roll som CFO och som vill arbeta brett med ekonomi på ett mindre bolag inom e-handeln. Som CFO hos Matsmart kommer du att skapa förutsättningar för framgång och effektivisering i organisationens fortsatta tillväxt och expansion.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i 12 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Matsmart.

Om företagetPå Matsmart utmanar vi tanken på hållbar konsumtion. Vi vill att alla ska kunna bidra till att rädda vår planet på ett enkelt sätt, och vi tror att revolutionera hur vi alla ser på matsvinn är ett bra sätt att börja. På Matsmart tar vi hand om redan producerade överskottsvaror och säljer dem online till överkomliga priser till kunder som vill köpa perfekt god mat som annars skulle ha gått till spillo. Vi är för närvarande etablerade på de svenska, finska, danska och tyska marknaderna.

Att arbeta på Matsmart är en chans att vara en del av ett företag som i sin affärsmodell förändrar världen till det bättre. Vi växer snabbt, vilket innebär mycket arbete, men också många stora möjligheter.

Join our revolution!

ArbetsuppgifterSom CFO på Matsmart har du ett helhetsansvar för företagets ekonomi. Du är en del av ett mindre team på ekonomiavdelningen vilket innebär att du har en bred roll där du arbetar med alla ekonomirelaterade arbetsuppgifter tillsammans med ditt team. Du ansvarar för redovisningen och ekonomisk rapportering såsom resultat - och balansräkningen samt kassaflödet. Vidare medverkar du i budgetarbetet samt tar fram årliga affärsplaner och prognoser. Du ansvarar även för lagervärdering i syfte att säkerställa korrekta värden i balansräkningen. Slutligen säkerställer du även fokus på nyckeltal som stärker Matsmart gällande deras tillväxt och långsiktiga värdering genom fokus på KPI:er och ett balanserat resultat.

Som en naturlig del i arbetet kommer du även att utveckla och effektivisera ekonomiprocesser då Matsmart även bygger upp ekonomiska processer i såväl Tyskland som Danmark där det finns outsourcade avdelningar. Denna roll utgör en central funktion i bolaget där du är med och ger underlag för viktiga beslut för verksamheten och vi ser gärna att du är en person som tycker att förändring och effektivisering av arbetssätt är något positivt. Du kommer som en naturlig del i arbetet ha tät kommunikation med COO och CEO.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi
  • Minst 5 års erfarenhet som CFO eller ekonomiansvarig där du haft en operativ roll i det dagliga arbetet. Gärna på ett mindre bolag inom e-handeln.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Meriterande med erfarenhet av hantering av varulager
  • Meriterande om du tidigare varit med i ett byte av ERP-system
För att lyckas i rollen så är du en person som motiveras av att arbeta i en föränderlig miljö och att vara en del av det operativa arbetet. Som ledare är du tydlig och rak i din kommunikation där du kan samla dina medarbetare mot gemensamma mål med fokus på samarbete. Vidare är du en ledare som generöst delar med sig av sin kunskap och som är genuint intresserad av att ge medarbetarna och organisationen alla förutsättningar som leder till framgång. Din energi smittar av sig till andra och balanseras av att du är analytisk med förmåga för att analysera ett resultat och ge insikter för att utveckla företaget framåt.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Kontakt vid frågor: julia.jobacker@bravura.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: CFO, ekonomiansvarig, redovisning, redovisningsekonom, ekonom, heltid, Stockholm, konsult, omgående, interim, ekonomikonsult
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!