Business Controller till globalt bolag inom retail

Business Controller till globalt bolag inom retail

Är du en stjärna inom controlling och har en passion för att arbeta nära affären? Vi söker en erfaren Business controller till en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser.

Om företagetFöretaget är ett av Sveriges ledande inom konfektion och finns idag representerade över hela världen. Företaget har idag runt 4000 butiker runt om i världen och mer än 100 000 anställda. Företagskulturen genomsyras av fokus på kvalitet och hållbarhet.

Här finns stora möjligheter för dig som vill bidra och utvecklas i din yrkesroll- det är du som sätter gränserna.

ArbetsuppgifterHär värdesätts din förmåga att ta beslut med affären i bakhuvudet baserade på dina analyser. I din roll som Business controller är du ansvarig för att analysera och ta fram förklaringsmodeller för finansiella skillnader och dess påverkan på företagets affär. Du tar ägandeskap över finansiell planering, uppföljningar och budgetering. Vidare arbetar du proaktivt för att analysera och undersöka ökad lönsamhet och medvetenhet kring kostnader. Du förväntas även aktivt delta i att utveckla processer och rutiner för controller funktionen inom bolaget. Du tillhör området som ansvarar för bolagets IT-lösningar och arbetar nära ansvarig för controlling, personalchefer, systemansvariga och projektledare.

Formella krav
  • Relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Flera års erfarenhet av controlling
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Intresse eller erfarenhet av IT
  • Erfarenhet av att arbeta med verktyg för budgetering och uppföljning
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, eget driv och intresse för rollen samt en vilja att utvecklas tillsammans med bolaget. Vi söker dig med ett stort intresse för IT och finansiell analys. Som person är du affärsinriktad, analytisk och självgående. Du är prestigelös, kommunikativ och trivs i dialog med andra då du har många kontaktytor, intern som externt. Dessutom bidrar du till att skapa en god stämning på arbetsplatsen.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Controller, Business controller, ekonom, redovisning, finans, ekonomi, mode, global, internationell, IT
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.