Business Controller till Stenhus Fastigheter i Norden AB

Business Controller till Stenhus Fastigheter i Norden AB

Har du tidigare arbetat självständigt med prognosarbete och kapitalstruktur? Har du erfarenhet från fastighets- eller finansbranschen? Som Business Controller hos Stenhus Fastigheter erbjuds du en nyckelroll inom ett bolag som är i en spännande expansionsfas.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Stenhus Fastigheter i Norden AB (publ).

Om företagetStenhus Fastigheter är ett fastighetsbolag noterat på NASDAQ First North Stockholm som äger och förvaltar fastigheter inom segmenten offentliga fastigheter, lager och lättindustri samt sällanköps- och livsmedelshandel. Geografiskt finns fastigheterna i södra halvan av landet. Stenhus Fastigheter arbetar även aktivt med fastighetsutveckling av fastighetsbeståndet genom att identifiera och genomföra "value add"-projekt men även utveckla byggrätter i beståndet. Totalt äger Stenhus Fastigheter, per 31 mars 2021 34 fastigheter med ett sammanlagt värde om 2 618,5 miljoner kronor. Läs mer på www.stenhusfastigheter.se

Som Business Controller tillhör du en ekonomiavdelning om åtta kollegor. Kontoret är lokaliserat i fina lokaler med fantastisk utsikt över vattnet vid Marievik.

ArbetsuppgifterSom Business Controller besitter du en viktig roll i organisationen där din analytiska förmåga värderas högt. Du arbetar primärt med kapitalstrukturen, dvs bolagets skuld och eget kapital, samt för att självgående driva budget- och prognosarbetet framåt. Du agerar expert inom dessa områden och i samarbete med CFO har det yttersta ansvaret för att de båda utförs på ett kvalitativt sätt. Vidare deltar du vid transaktioner och bidrar med dina expertkunskaper. Just denna del av rollen ger stor inblick i de affärer som bidrar till Stenhus Fastigheters expansionsresa, en resa du direkt bidrar till genom dina arbetsuppgifter. Du kommer även delta vid förändringsprojekt och ibland även leda dom. Det kan handla om arbete kopplat till byten och implementering av system och se till att arbetsprocesser förbättras. Du har därmed möjlighet att använda dina styrkor till din fördel i din arbetsroll.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Civilekonom eller motsvarande
  • Minst fem års erfarenhet som business controller
  • Erfarenhet från fastighets- eller finansbranschen
  • Erfarenhet från självständigt arbete inom prognosarbete och kapitalstruktur
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
I rollen förväntas du ta ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt. Därför ser vi att du tar stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter, utförandet av detta och säkerställa att alla blir slutförda i tid och av god kvalité. Som person är du analytiskt lagd och kan snabbt skapa en förståelse för siffror och se eventuella fel. Vidare är det viktigt för dig att vara noggrann med detaljer i det dagliga arbetet och du lämnar inget ogjort. Slutligen är du duktig på att uttrycka dig tydligt och välformulerat både i små och stora sammanhang. Därtill lyssnar du in andra och har lätt för att anpassa dig och din kommunikation efter person och situation.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: business controller, controller, rekrytering, heltidsjobb, stockholm, ekonomi, finans, finance, fastighetsbolag, fastigheter, civilekonom, jobb, stockholm, prognosarbete, kapitalstruktur
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!