Business Controller / Pricing Analyst till Toyota

Business Controller / Pricing Analyst till Toyota

Arbetar du inom ekonomi idag men vill utvecklas vidare i en controllerfunktion? Trivs du i en roll med många kontaktytor där du får användning av din problemlösningsförmåga? Hos Toyota erbjuds du en roll med varierande arbetsuppgifter där du får arbeta självgående och bidra med din analytiska förmåga.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som inledningsvis varar i 12 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Toyota. Det finns goda möjligheter till förlängning av uppdraget.

Om företagetMed 370 000 medarbetare i 170 länder är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonsföretag. Sedan Toyota grundades har vi följt våra grundläggande principer för att bygga hållbara fordon och sträva efter en hållbar utveckling av samhället genom ständig innovation. Den första Toyotabilen rullade av bandet redan 1935, 1989 grundade vi Lexus och 2020 lanserades Kinto med målet att erbjuda världens bästa mobilitet. Vi har några av världens tuffaste miljömål, vi bygger bilar världskända för sin kvalitet och driftsäkerhet och vårt långsiktiga mål är att reducera dödsolyckor i trafiken till noll och inga.

Du tillhör servicemarknadsorganisationen som ligger under vår marknadsavdelning och teamet som arbetar med reservdelar & tillbehör som består av totalt fyra personer.

ArbetsuppgifterSyftet med rollen är att upprätthålla prisstrategin med överenskomna marginaler på Toyotas reservdelar & tillbehör. Din roll kommer bestå av två delar, en som fokuserar på att vara controller för servicemarknaden och den andra som består mer av rapportering och analyser. Konkreta arbetsuppgifter blir att följa upp efter varje månadsbokslut för att se över marginaler och hur olika kampanjers utfall har varit. Mer administrativa uppgifter är att hantera prisjusteringar och marginaljusteringar i prissättningssystemet. Vidare tar du även fram prognoser, budget och rapporter för att på en mer strategisk nivå få en överblick över avdelningen och dess riktning. Då rollen verkar i gränslandet mellan teamet för Reservdelar och tillbehör och ekonomi så har du nära kontakt med flera delar inom Toyota.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet från en ekonomiavdelning där du arbetat med administrativa delar såsom fakturering, kundreskontra och leverantörsreskontra alternativt i en roll som gett dig erfarenhet inom redovisning. Gärna på ett mindre företag.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i Excel
Som person har du förmågan att analysera och använda komplex information som du presenterar och använder på ett relevant sätt. Du trivs i en roll med många sociala kontakter för att naturligt lösa uppkomna problem i arbetet. Du har en stark drivkraft för att utveckla verksamheten och är kreativ i ditt arbetssätt för att hitta nya lösningar på problem. Slutligen ser vi att du har en naturlig strukturerad förmåga för att planera ditt arbete och tar hjälp av dina kollegor för att komma vidare i arbetet om så behövs.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Sundbyberg, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: ekonomi, business controller, pricing, analyst, toyota, business, controller, controlling, analys, ekonom
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!