Backend Developer / Senior Backendutvecklare till Budbee

Backend Developer / Senior Backendutvecklare till Budbee

Är du en senior backendutvecklare med erfarenhet från utveckling av skalbara mikrotjänster i Java? Vill du vara med och bygga komplexa verktyg som formar framtidens logistik inom e-commerce? Då kan rollen som senior backenddutvecklare hos techbolaget Budbee vara något för dig.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Budbee.

Om företagetBudbee är ett techbolag som erbjuder en logistiklösning i teknisk framkant för e-handlare. Budbee kallar kombinationen av teknisk innovation som används för att lösa logistiska utmaningar för logtech. Sedan 2016 har Budbee lett den tekniska revolutionen för logistik genom att låta konsumenterna bestämma när och hur de ska leverera konsumenternas paket. De erbjuder en innovativ, flexibel leveranstjänst till 25 miljoner människor i Sverige, Nederländerna, Finland och Danmark. Budbee är ett dynamiskt, snabbväxande företag som alltid strävar mot målet - att bidra till den bästa shoppingupplevelsen på marknaden.

ArbetsuppgifterI rollen som backendutvecklare tillhör du antingen ett team som arbetar med konsumentprodukter eller ett team som arbetar med interna/operationella produkter. Konsument-teamet bygger applikationer och tjänster som används av leveransmottagare. Fokus ligger på användarvänlighet, UX/UI och innovativa konsument-features, exempelvis webbtracking och Budbees app. Det operationella teamet bygger applikationer och tjänster som används av Budbees interna användare, exempelvis sälj, support, chaufförer och terminal. Fokus ligger då på komplex affärslogistik, visualisering av stora mängder data och analyser. Exempel på detta är schemaläggning av rutter, chaufförs-applikationen, trafikledning samt inbound- och outboundsortering i distributionsterminaler. Vilket team du tillhör samt vilka ansvarsområden du tilldelas är beroende av vilka kompetenser du besitter. Vid en intervju med Budbee pratar ni mer om vilket spår som passar dig bäst.

Du arbetar främst i Java och Kotlin samt med Event Driven Architecture (EDA). I din roll ingår du i olika crossteams som arbetar tätt i olika sprintar i varje projekt. Du samarbetar med cirka fyra kollegor från olika avdelningar och delar resurser med dem för att på bästa sätt föra ert arbete framåt.

I rollen jobbar du främst remote och har regelbundna möten med dina kollegor.

Formella krav
  • 5-10 års erfarenhet från roll som backendutvecklare
  • Goda kunskaper inom Java, Kotlin, NodeJS, Spring och MySQL
  • Goda kunskaper inom Event Driven Architecture (EDA)
  • Erfarenhet från utveckling av skalbara mikrotjänster i Java
  • Flytande kunskaper i tal och skrift på engelska
Meriterande
* RabbitMQ

I rollen som backendutvecklare erbjuds du stor frihet vilket kommer med stort eget ansvar, därför ser vi att du är handlingsinställd och driver därmed ditt arbete framåt på egen hand. Du tar stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Vidare gillar du att bidra med idéer och nya perspektiv samt har ett intresse för att lära dig nya saker och att testa på nya tillvägagångssätt. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team, varför det är viktigt att du uppskattar att jobba tillsammans med andra. Slutligen ser du möjligheter i förändringar och räds inte av nya utmaningar. Därtill trivs du i en dynamisk roll/organisation där det ofta sker förändringar.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Remote i Sverige/Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: backendutvecklare, backend developer, remote, sweden, sverige, stockholm, budbee, tech, startup, e-handel, java, kotlin, EDA, event driven architecture
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!