Algoritmingenjör / Nyexad / Ingenjör / till Masimo Sweden

Algoritmingenjör / Nyexad / Ingenjör / till Masimo Sweden

Är du en självgående och noggrann nyexaminerad civilingenjör med erfarenhet från att ha studerat eller arbetat inom digital signalbehandling? Vill du arbeta på en livsviktig arbetsplats där ditt arbete gör skillnad? Masimo Sweden söker en algoritmingenjör som kommer implementera och vidareutveckla algoritmer för gasanalys baserad på infraröd spektroskopi.

Om företagetMasimo är ett globalt medicintekniskt företag som utvecklar och tillverkar innovativa patientövervakningsteknologier, medicintekniska produkter och ett stort antal sensorer inom sjukvården. De är verksamma över hela världen och har drygt 4600 anställda.

Masimo Sweden är en del av det globala företaget och är världsledande inom gasanalytisk teknik. De utvecklar och tillverkar vissa av sina produkter i Sverige och säljer de olika komponenterna till medicinska distributörer världen över. På Masimo Sweden arbetar för tillfället omkring 80 personer och företaget sitter i moderna lokaler vid Mörby centrum.

ArbetsuppgifterI rollen som algoritmingenjör arbetar du både med Masimos befintliga produktsortiment samt vidareutveckling av produkterna. Du implementera algoritmer för gasanalys baserad på infraröd spektroskopi samt beräkning av vitala parametrar för patientövervakning. Du kommer att arbeta såväl med övergripande algoritmutveckling som med utveckling av den inbyggda programvaran i produkterna i olika utvecklingsprojekt. Vidare arbetar du även med systemtester för att verifiera produkternas funktion. Arbetet omfattas av kravhantering, utveckling samt testning. Dessutom för du dokumentation över processerna och projekten.

Följande ingår i rollen som algoritmingenjör hos Masimo:
  • Ett övergripande arbeta med algoritmutvecklingen
  • Att i projektform utveckla den inbyggda programvaran i produkterna
  • Kravhantering och verifiering
Formella krav
  • Civilingenjör inom Teknisk fysik, Elektronik eller motsvarande med inriktning mot mjukvaruutveckling
  • Nyexaminerad eller 1-2 års arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet från att arbetat eller studerat digital signalbehandling
  • Kunskap i Matlab och C/C++
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Denna roll passar dig som är självgående i ditt arbetssätt då du förväntas att ta ansvar, självmant strukturera och driva dina egna arbetsuppgifter framåt. Du motiveras av att få sätta igång och driva dina egna projekt och är som person nyfiken. Du är noggrann och strävar för att alltid leva upp till en hög kvalitetsnivå. Vi tror även att du som söker är en person med stor analytisk förmåga och en duktig problemlösare. Vidare trivs du att arbeta i grupp då du kommer jobba i tätt samarbete med olika avdelningar.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Masimo.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: ingenjör, algoritm, signalbehandling, digital signalbehandling, mjukvara, mjukvaruutveckling, inbyggda system, C, C++, matlab ,heltid, stockholm, teknisk fysik,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.