Administratör / ekonomiassistent till konsultuppdrag

Administratör / ekonomiassistent till konsultuppdrag

Har du erfarenhet av en administrativ roll? Kan du dessutom börja ett nytt jobb i november?

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i tre månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos företaget. Det finns möjligheter att uppdraget förlängs en till två månader.

Om företagetVi söker för en kunds räkning en administratör med start i början/mitten av november. Uppdraget sträcker sig i tre månader med möjlighet till förlängning.

ArbetsuppgifterI rollen som administratör arbetar du med att korrigera och säkerställa att all information är korrekt vad gäller fakturahantering. Teamet som du tillhör har haft väldigt hög arbetsbelastning vilket har resulterat att en del har blivit eftersläpande vilket är anledningen att de nu behöver hjälp med att komma i fas med arbetet. Samtliga fakturor handlar om försäkringsärenden som måste stämmas av och korrigeras Du följer även upp med försäkringsföretagen via telefon. Varje ärende beräknas ta ungefär 15 minuter att lösa.

Formella krav
  • Tidigare erfarenhet av en administrativ roll där du har arbetat med ett ekonomisystem
  • Goda kunskaper i Excel
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • Tidigare erfarenhet av Oracle är meriterande
För att trivas i rollen är du en person som trivs i en roll där du får driva ditt eget arbete framåt och ta stort ansvar. Du är initiativtagande och har förmåga att ta de beslut som krävs för att komma framåt i ditt arbete. Då du hanterar vissa ärenden av mer komplex karaktär är det viktigt att du är lösningsfokuserad. Slutligen kräver rollen då du har kontakt med extern part att du är kommunikativ samt har god samarbetsförmåga.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: November 2020
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: administratör, administration, ekonomiassistent, fakturahantering, ekonomi, support, heltid, Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!