Account Manager till Curoflow

Account Manager till Curoflow

Vill du arbeta på ett innovativt företag som är i en spännande tillväxtfas där utvecklingsmöjligheterna är stora? Har du erfarenhet av B2B försäljning? Just nu söker vi en driven och självgående Account Manager som vill vara med och digitalisera vårdsektorn i det snabbväxande health tech bolaget Curoflow.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Curoflow.

Om företaget

Curoflow strävar efter att hjälpa vården, hjälpa människor. Deras mission är att kraftigt reducera vårdköer, förenkla vårdpersonalens arbete och tillgängliggöra morgondagens digitala verktyg på ett klokt sätt. Med viljan att kombinera vård, omsorg och teknik arbetar Curoflow flerdimensionellt för att lösa såväl digital patientkommunikation, automatisering och olika vårdflöden. Deras syfte är att förbättra vården för miljontals människor runt om i världen. Här arbetar människor som brinner för att förbättra. De drivs av möjligheten att bidra till samhället och lägger stor tonvikt på den mänskliga aspekten.

Hos Curoflow får du vara ansiktet utåt och ha en av de viktigaste rollerna i organisationen. Curoflow är ett innovativt företag där det finns utrymme för stora utvecklingsmöjligheter. Här blir du en del av ett drivet och härligt gäng som alla jobbar mot samma mål som är internationalisering med snabb tillväxt.
I din arbetsgrupp ingår kundansvariga, affärsutvecklare och en säljchef. Kontor finns i Stockholm och i Jönköping. Varav denna person kommer att tillhöra Stockholms kontoret.

Arbetsuppgifter

Som Account Manager på Curoflow blir du en nyckelperson i teamet. Du får stora möjligheter till personlig samt professionell utveckling. Du kommer att driva dialoger med privata och offentliga vårdgivare, regioner och kommuner kring deras digitala transformationsresa. Rollen innebär att vara passionerad inom försäljning, skapa nya kundrelationer och avtal, med stöd av kompetenta och drivna kollegor. Att arbeta enligt uppsatta mål med syfte att bidra till ökad expansion och kundnöjdhet. Du sitter i förarsätet under hela försäljningsprocessen, inklusive presentationer, demos, förhandlingar, undertecknande av kontrakt och upphandlingar. Väl i kontakt med kund ansvarar du för att introducera företagets tjänster, fastställa kunders affärsverksamhets- och utrustningsbehov.

Dina arbetsuppgifter är bland annat:
* Prospektering, nykundsbearbetning,
* Utveckla relationer med potentiella kunder samt underhålla befintliga kundrelationer
* Identifiera och ta kontakt med kunder på målmarknaden.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Erfarenhet av nykundsbearbetning
* 1-3 års erfarenhet av B2B försäljning inom teknik eller IT. Gärna inom SaaS.
* Van att arbeta i CRM-system
* Stort affärsfokus och drivs av att göra affärer
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift
* Starkt meriterande om du tidigare har arbetat med försäjning av digitala system, så som affärsystem, CRM-system eller andra IT-lösningar.

Vi ser att du är initiativsökande, förtroendeingivande och har ett stort lösningsfokus. Du motiveras av att arbeta för någonting meningsfullt och uppskattar dynamiken i ett snabbväxande bolag - vilket kräver ett flexibelt arbetssätt. För att lyckas i rollen är du motiverad av att nå högt uppsatta mål och utmaningar. Du arbetar hårt för att uppnå dem med en stark vilja att göra affärer. Du har ett genuint intresse för affärer och strävar efter att strukturerat bygga långsiktiga kundrelationer. Vidare har du ett intresse för digitala lösningar som placerar kunderna i framkant på marknaden. I övrigt är du en kombination av vinnarskalle - lagspelare som inte ger upp i första taget.

I rollen som Account Manager pratar du med många personer dagligen därför räds du inte för att ta första steget till ett samtal. Därtill har du en väldigt god kommunikativ förmåga och har lätt för att anpassa din kommunikation efter person och situation. Vidare söker du tjänsten med en tydlig bild om varför du vill arbeta hos just Curoflow!

Övrig information

Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Account Manager, säljare, b2b, försäljning, Stockholm, Curoflow, Nykundsbearbetning, kundrelationer, tillväxtbolag, sälj, heltid, försäljare, vården, digitala plattformar, IT-sälj

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 24 jan 2023 (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.