Account Manager/Kundansvarig till internationella YSDS

Account Manager/Kundansvarig till internationella YSDS

Vill du ta nästa steg och utvecklas inom försäljning? Här erbjuds du en möjlighet att växa i din roll och vara en drivande kraft i företagets fortsatta utveckling.

Om företagetYour Special Delivery Service startades 2006 och har sedan dess haft en stark tillväxt. Idag har företaget 10 kontor i 7 länder, bland annat i New York, Amsterdam och Köpenhamn. Företaget är specialiserade på kundanpassade och extremsnabba leveranser mot företag i alla branscher. Här fraktas allt ifrån vanliga brev till farliga, temperatur- eller tidskänsliga produkter. De är en aktör som skiljer sig mot sina konkurrenter genom sin anpassning till kundens behov och arbetar med ledorden: enkelhet, pålitlighet och engagemang.

På stockholmskontoret som ligger vid Gärdet är de idag totalt 26 medarbetare. Du ingår i ett team med 3 andra säljare och du erbjuds goda möjligheter att utveckla din roll.

ArbetsuppgifterI rollen som Account Manager ansvarar du för hela försäljningskedjan från prospektering, mötesbokning och kundbesök till att kundens första bokning sker. Du arbetar både med befintliga och nya kunder, men ditt fokus ligger på att skapa nya affärsmöjligheter. I rollen bearbetar du företag i olika branscher med fokus på att identifiera kundens behov och därefter finna en kundanpassad lösning. Du har varierade säljprocesser, allt ifrån kortare säljprocesser till längre och mer komplexa processer.

Då företaget är i stark tillväxt har du goda möjligheter att utvecklas och genom ditt engagemang vara en del av företagets framtida tillväxt.

Formella krav
  • Tidigare erfarenhet av försäljning
  • Meriterande med försäljning inom B2B
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
För rollen ser vi att du är prestationsorienterad och motiveras av att skapa nya affärsmöjligheter. I rollen arbetar du både med befintliga kundrelationer och nya varav du är service- och kundinriktad. Du är lösningsorienterad och fokuserar på att hitta en lösning som är helt anpassad till kundens behov.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, Gärdet
Lön: Enligt överenskommelse
Kontakt: Bravura, info@bravura.se, tel. 08-40024050

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: account manager, säljare, rådgivare, sales, transport, internationellt, B2B, företagssäljare
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.