Account Manager / B2B / Försäljare inom byggbranschen till SmartDok

Account Manager / B2B / Försäljare inom byggbranschen till SmartDok

Har du erfarenhet av arbete i byggbranschen och vill utvecklas inom försäljning? SmartDok söker resultatinriktade säljare till sin expansiva verksamhet i Stockholm. Här får du möjligheten att växa och utvecklas i en roll med stort eget ansvar.

Om företagetSmartDok säljer ett system utvecklat för entreprenadbranschen. Produkten är webbaserad med egna appar som gör den enkel att använda, vilket förenklar bland annat timrapportering, varuförbrukning, service och underhåll. Idag är företaget väletablerat på den norska marknaden med fokus på att expandera än mer i Sverige. Företaget har funnits i Norge sedan 2007 och startade upp sin verksamhet i Sverige 2013. Företaget befinner sig nu i en expansiv fas och söker fler drivna säljare till sitt team i Stockholm.

ArbetsuppgifterI rollen som Account Manager kommer du sälja en av branschens mest spännande lösningar inom bygg- och anläggningsbranschen. Du axlar ett stort ansvar för att prospektera, ta kontakt med potentiella kunder och driva affärer. Arbetet innebär med andra ord både uppsökande försäljning och bearbetning av kundförfrågningar och du ansvarar för hela säljprocessen från första kontakt till förhandling och avtalsskrivningar. Du får självklart en gedigen introduktion eftersom du som säljare är specialist på företagets produkter och skapar långsiktiga relationer med dina kunder. Du arbetar med breda kontaktytor och bygger upp ditt eget nätverk.

I tjänsten förekommer omkring 50 resdagar per år i Sverige.

Formella krav
  • Erfarenhet av försäljning eller erfarenhet av arbete inom byggbranschen
  • Meriterande med eftergymnasial utbildning inom IT eller ekonomi
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift både på engelska och svenska
  • B-Körkort, då resor ingår i tjänsten
I denna tjänst trivs du som är engagerad, strukturerad och ansvarstagande. Du är flexibel och tycker om att ha en variationsrik vardag. Vidare är du lösningsfokuserad och vill hela tiden lära dig nya saker inom området. Självklart är du kommunikativ och trivs i en roll där du har många sociala kontaktytor. Du är målinriktad och trivs i en miljö där dina affärer har en framstående påverkan på företaget i stort. Det är förstås ett plus om du är intresserad av IT då du säljer en molnbaserad lösning.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Kungsholmen, Stockholm
Lön: Fast lön samt provision och bonus

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord:
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.