Account Manager / B2B / Driven säljare till Xact Nödbelysning AB

Account Manager / B2B / Driven säljare till Xact Nödbelysning AB

Är du en driven och självgående person som brinner för att skapa goda relationer? Har du erfarenhet av B2B-försäljning och letar efter din nästa utmaning inom försäljning? Som säljare hos Xact Nödbelysning AB erbjuds du en utvecklande och omväxlande roll med mycket frihet under ansvar i ett växande företag.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Xact Nödbelysning AB.

Om företagetXact Nödbelysning AB är den ledande specialisten på nödbelysning och UPS. Företaget startade 2019 och har huvudkontor med försäljning och lager i Malmö samt försäljningskontor i Jönköping. Framåt är planen att utöka verksamhetsområdet i Stockholm. Trots att företaget är relativt ungt har medarbetarna många års erfarenhet av nödbelysningsbranschen och sortimentet består av välkända produkter och fabrikat som har funnits på den svenska marknaden i många år. Däribland övervakningssystem av nödbelysning såsom Wireless Professional och Powerline Control.
Företaget är unikt på den svenska marknaden då deras majoritetsägare RP Technik GmbH även är tillverkare av majoriteten av produkterna vilket innebär stora fördelar i jämförelse med andra i branschen. RP Technik GmbH är en av Europas största och mest välrenommerade nödljustillverkare med en omsättning på 500mkr årligen och 250 anställda. Sammanfattningsvis kombinerar Xact det lilla företagets rörlighet och snabba beslutsvägar med det stora företagets resurser och erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete inom ett innovativt och branschledande företag.

ArbetsuppgifterI rollen som säljare är du Xacts ansikte utåt mot kunderna och har en av de viktigaste rollerna i organisationen. Du ingår i ett team om sex personer som i dagsläget sitter fördelade i Malmö och Jönköping varpå du kommer vara baserad i Stockholm. Försäljningen hos Xact avser nödljusprodukter och tjänster mot företagskunder vilket både sker genom fysiska och digitala möten. Kundkretsen omfattar primärt elinstallatörer, elgrossister och elkonsulter. Du som säljare söker aktivt nya affärsmöjligheter men utvecklar också befintliga affärsrelationer. Arbetet är omväxlande då du både arbetar ute på fält och inne för att serva kunderna med kompetens, rådgivning, problemlösning och eget administrativt arbete. Du har ett helhetsansvar för försäljningen och driver självständigt hela säljprocessen. Detta innebär att du inventerar, analyserar och planerar olika säljaktiviteter, finner kundanpassade lösningar samt följer upp med kund. Vidare är du ansvarig för att uppfylla egna sälj- och budgetmål och tillsammans med teamet bidra till gemensamma mål. Ditt arbetsområde avser i huvudsak Stockholmsregionen men tjänsten kan även innebära resor i övriga Sverige, dels till Malmökontoret men även vid deltagande i mässor på olika orter. Du kommer att rapportera till produktchefen som sitter i Malmö.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Avslutad gymnasieutbildning
  • Minst 2-3 års erfarenhet av B2B försäljning
  • Erfarenhet från belysnings- och elbranschen (meriterande)
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
  • Vana av att arbeta i Office-paketet samt i kalkylprogram
  • B-körkort
För att lyckas i rollen har du en god social förmåga och är duktig på att ta egna initiativ till att utöka ditt nätverk och bygga långsiktiga relationer. Du tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter och är duktig på att planera och självständigt driva ditt arbete framåt. Vidare är du strukturerad i ditt arbetssätt då du är mån om att göra ett bra arbete. För att trivas i rollen ser vi att du är målmedveten och motiveras av att skapa affärer och se resultat. Har du därtill ett intresse för teknik och trivs med att arbeta i en innovativ och problemlösningsfokuserad verksamhet med flera projekt samtidigt så tror vi att detta är rollen för dig.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Account Manager, Säljare, Utesäljare, Försäljning, Fältsäljare, Teknisk säljare, Teknik, Belysning, Nödbelysning, El, Heltid, Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!