Business Controller till Boule Diagnostics, Stockholm

Business Controller till Boule Diagnostics, Stockholm

Boule Diagnostics är ett globalt företag med en ambition som är förbättrad hälsa tillgänglig för alla, var som helst i världen. Boule utvecklar, tillverkar och marknadsför instrument och förbrukningsvaror för bloddiagnostik och söker nu en erfaren business controller till finansavdelningen på huvudkontoret i Spånga!

Här får du chansen att verka i en internationell miljö med kollegor runt hela jorden. Med en verksamhet som omfattar både R&D, produktion och global marknadsföring finns många möjligheter för den som vill utvecklas inom business controlling området. Som global Business Controller ingår du i Finansavdelningen, som i Sverige består av 5 personer och i USA av två personer. Du rapporterar till CFO och kontoret finns i Spånga. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Externa Delårsrapporter (kvartalsvis)
 • Rapportpaket gentemot styrelse & ledning (P&L, BS, kassaflöde samt ett antal analyser)
 • Säljrapportering, inkl analys av utfall mot budget och föregående år, och uppföljning av strategiska projekt
 • Systemägare för BI-systemet Mercur, vilket även betyder att driva överenskomna projekt & utveckling av rapportering
 • Ansvarig för Budgetprocessen
 • Kvartalsvis uppdatering av Forecast
 • Effektivisera processer och rutiner kring rapportering samt proaktivt arbeta med förbättringar.
 • Skapa framåtriktade analyser och uppföljning av verksamheten
 • Controller aktiviteter för att stödja verksamheten med analyser och rapporter, framförallt produktion och R&D
 • Ad hoc förfrågningar mm/allmän resurs för oplanerade uppgifter inom redovisnings- och controllerområdet
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi och har gedigen erfarenhet av redovisning- och/eller controllerarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från producerande bolag, gärna koncernmiljö och är van att arbeta i moderna affärssystem med goda Excelkunskaper. Vidare kommunicerar du obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:

Som Business Controller behöver du trivas med att ha flera processer i gång samtidigt. Flexibilitet är ett nyckelord eftersom en del av tjänsten innebär att man arbetar med ad hoc förfrågningar från verksamheten och/eller finansfunktionen. Du är självständig och driven i ditt arbetssätt och tar hjälp av teamet när du behöver stöd. Du har lätt för att samarbeta med andra och trivs i team. Som person är det viktigt att du har lätt för att se till helheten. För att passa in i kulturen behöver man också vara prestigelös och kunna "kavla upp ärmarna" vid behov.

Som Business Controller på Boule Diagnostics erbjuds du:
 • En internationell miljö med kollegor runt hela jorden
 • Möjlighet att utveckla business controlling inom området R&D och produktion
 • Bidra till att utveckla hållbarhetsredovisningen som är ett viktigt fokusområde
Boule Diagnostics:

Boule Diagnostics AB är ett globalt diagnostikbolag som utvecklar, tillverkar och marknadsför instrument och förbrukningsvaror för komplett blodcellsanalys till den decentraliserade och patientnära marknaden. Försäljningen sker genom ett världsomspännande nätverk av distributörer som täcker över 100 länder. Bolaget fokuserar främst på små och medelstora sjukhus, kliniker och laboratorier inom den icke-institutionella vården, såväl som andra diagnostiska företag inom både human- och veterinärhematologi. Verksamheten bedrivs genom rörelsedrivande dotterbolag i Sverige, USA, Ryssland och Mexico. Läs mer på: https://boule.com

Placering: Spånga, Stockholm

För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind,

Anette Wickholm 070 - 712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt och senast. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Business Controller, Senior Business Controller, Controller, Financial Analyst, Senior Financial Analyst, Financial Controller, Senior Financial Controller, Group Business Controller, Senior Group Business Controller, Group Financial Controller, Senior Group Financial Controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)