IT-chef till Bostadsförmedlingen

IT-chef till Bostadsförmedlingen

Till Bostadsförmedlingen söker vi dig som är en erfaren och trygg chef och som vill arbeta både strategiskt och operativt med att utveckla bolagets tjänster. I rollen som IT-chef kommer du att tillsammans med Utvecklingschefen och verksamhetscheferna skapa förutsättningar för bolagets fortsatta utveckling och effektivisering.

Om verksamheten
Bostadsförmedlingen i Stockholm AB förmedlar lediga hyreslägenheter i Stockholmsregionen. Genom en effektiv digital förmedlingstjänst och ett samarbete med cirka 200 bostadsbolag kommer vi under 2018 förmedla ca 13 000 lägenheter från både privata och kommunala bolag. Vår roll är att på en svår bostadsmarknad göra det lite enklare att hitta och hyra ut hyresrätter i regionen. Vi är idag ca 95 medarbetare och ingår i koncernen Stockholms stadshus AB, som ägs av Stockholms stad. Läs gärna mer på www.bostad.stockholm.se

Arbetsbeskrivning
I din roll som IT-chef kommer du att leda och utveckla en IT-avdelning med ca 15 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för både förvaltning och utveckling av verksamhetens system samt drift (servrar, PC, nätverk, mm). Du kommer att ansvara för utveckling och leverans av verksamhetsstödjande IT-tjänster och processer samt driva IT-avdelningens utveckling ur ett strategiskt perspektiv.

Dina arbetsuppgifter handlar till stor del om att ta ett helhetsgrepp om samt planera och prioritera gruppens arbete för att säkerställa en värdeskapande leverans av IT-tjänster till verksamheten. Du leder och skapar goda förutsättningar för dina medarbetares resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning.

Som IT-chef rapporterar du till VD och blir en del av ledningsgruppen.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett intresse för ny teknik och digital utveckling, med en bred IT-bakgrund och flerårig erfarenhet av att jobba som chef. Om du är en trygg, målinriktad och kommunikativ chef som leder utifrån ett coachande förhållningssätt tror vi att du kommer att trivas hos oss. Erfarenhet av projektledning, budgetering och ekonomisk uppföljning ser vi också att du har med dig, liksom goda kunskaper i svenska och engelska. Du är van vid att jobba både operativt och strategiskt och känner dig hemma med både drift, förvaltning och utveckling. Du är van att arbeta agilt, med egenutvecklade system och enligt ITIL.

Du har adekvat högskoleutbildning eller motsvarande. Vidare ska du ha förmåga och vilja att lösa problem och du ska kunna initiera, motivera, driva och leda förändringar genom och tillsammans med dina medarbetare. Du har en förmåga att peka ut riktning, förklara varför, samt skapar förutsättningar för att nå uppsatta mål samt bidrar engagerat i ledningsgruppen.

Personliga egenskaper
Vi letar efter dig som är en nyfiken problemlösare och en god organisatör. För att lyckas i rollen krävs en mycket god förmåga att leda och utveckla samt att motivera och entusiasmera dina medarbetare. För att leda avdelningen och medarbetare på ett effektivt sätt krävs att du är tydlig, har förmågan att fatta beslut, delegera och göra nödvändiga prioriteringar i ditt arbete. Självklart verkar du för en god arbetsmiljö och visar en hög integritet i ditt arbete. Du drivs av goda samarbeten och är kommunikativ och flexibel.

Vi erbjuder
Hos oss erbjuds du en spännande och utvecklande roll på en modern arbetsplats där jämställdhet, jämlikhet och mångfald genomsyrar verksamheten. Hos Bostadsförmedlingen har vi ett nära ledarskap där arbete i team och kontinuerlig feedback är en naturlig del av vardagen. Hälsa och friskvård är en viktig del i vårt dagliga arbete och vi strävar efter en bra balans i livet, därför erbjuder företaget en friskvårdstimme per vecka och ett friskvårdsbidrag.

Vårt kontor är centralt beläget vid Globen, där vi sitter i moderna lokaler och öppna landskap.

Sista ansökningsdag är den 10 oktober 2018. Vi samarbetar med Jurek Rekrytering & Bemanning som gör löpande urval under ansökningstiden. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotte Brasch 0731-425064 charlotte.brasch@jurek.se alt Researcher Pernilla Svensson 070-6808001 pernilla.svensson@jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Charlotte Brasch
Telefon 0731-42 50 64
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Hemsida http://www.jurek.se/
Sista ansökningsdag 14 okt (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.