Redovisningsekonom med fokus på lön

Redovisningsekonom med fokus på lön

BlueStep Bank är specialister på bolån och ett komplement till de traditionella bankerna. BlueStep erbjuder alltså ett alternativ under den period kunden av olika anledningar inte kan få lån av de flesta andra banker. Vanliga anledningar till den traditionella bankens låneavslag är kundens anställningsform och ekonomiska historik. Många människor har idag vikariat, projektanställning eller är egna företagare, men de inkomstformerna anser ofta de traditionella bankerna vara mindre säkra än inkomsterna från en fast anställning. BlueStep Bank gör en annan bedömning och har hjälpt tiotusentals människor med lån genom att utgå från den nuvarande och framtida betalningsförmågan, och inte bara titta på anställningsform och kredithistorik.

BlueStep Bank etablerades i Sverige 2005 och i Norge 2010. Sedan 2017 heter vår ägare EQT. Vårt erbjudande omfattar bolån, privatlån och sparkonton till privatpersoner. I dagsläget har vi drygt 60 000 kunder och av dem är ca 16 000 bolånekunder. Vi är över 200 anställda fördelat mellan huvudkontoret i Stockholm, Oslo och Helsingborg. BlueStep Bank har medarbetare med mycket varierande ursprung och bakgrund och vi är övertygande om att det gör oss bättre på att förstå och möta våra kunders behov!

Om tjänsten
Är du nyexaminerad eller har relevant erfarenhet av redovisning/lön?

Vi söker en redovisningsekonom som kommer ingå i avdelningen Financial Control, som i dagsläget består av 7 personer. Du kommer att arbeta i en bred roll som erbjuder variation med allt ifrån den löpande redovisningen och reskontran till avstämningar, bokslut och lönehantering. Som huvudsakligt ansvarsområde sköter du redovisning och avstämningar för löner och koordinerar lönehanteringen i ett samarbete mellan HR-funktionen, extern lönepartner samt ekonomifunktionen.

Vi utvecklar en effektiv och kvalitativ hantering av personal- och lönedata med tillhörande processer. Moderna systemlösningar finns delvis på plats, vilka vi ständigt utvecklar, medan utvecklingsbehovet är större inom vissa områden. Vi jobbar mot en så automatiserad personal- och lönehantering som möjligt - från anställningsdata, löneutbetalning till bokföring av lön. Du bidrar även i sammanställning av personal- och lönestatistik. Du kommunicerar proaktivt samt hanterar inkommande frågor från medarbetare avseende lön och närliggande frågor.

Centralt är även att bidra till effektiv, kvalitativ process och hantering av ovan, med så hög grad av automatisering som möjligt.

Beroende på din profil finns utvecklingsmöjligheter i olika riktningar - exempelvis bokslutsarbete alternativ fördjupning inom lön och belöningsfrågor.

På BlueStep används ekonomisystemet Agresso och det personaladministrativa systemet CatalystOne.

Din profil

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du:
  • Har erfarenhet av redovisning- och eller personal/löneadministration
  • Begränsad erfarenhet kan vägas upp av nyligen slutförd relevant utbildning
  • Du har god förmåga att hantera detaljer och siffror
  • Har god vana av Excel samt gärna erfarenhet av personal- och/eller ekonomisystem med en förståelse/intresse för systemuppbyggnad
  • Du är kommunikativ i tal och skrift och tycker om att samverka med människor
  • Stort intresse att sätta dig in i nya frågeställningar
Det är starkt meriterande om du har erfarenheter och kunskaper inom följande områden:
  • Bokslut
  • Skattefrågor
  • Arbetsrätt
  • Lön och belöningsfrågor
Erbjudande
Söker du ett företag som är i framkant och där kulturen präglas av entreprenörskap och engagemang. En utmanare i en traditionell bransch som växer och som ska fortsätta göra det.
Då är BlueStep något för dig. Hos oss får du möjlighet att arbeta med kollegor som står för hög kompetens och professionalitet. Vi premierar nytänkande och för rätt person finns möjlighet till en riktigt spännande karriär!

Intresserad?
Vi ser fram emot din ansökan. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta Linnea Jansbo, linnea.jansbo@bluestep.se. Vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.bluestep.se
Sista ansökningsdag 29 juni (4 dagar kvar)