Kravhandläggare - Vikariat 15 mån

Om jobbet

BlueStep Bank är en engagerad och lösningsorienterad utmanare på lånemarknaden - vi ser stor potential i vår affär och stärker nu vår krav-verksamhet. Vill du vara med och stärka vårt team?

Om tjänsten

Vi söker en kravhandläggare på visstid, 15 månader, som kan jobbar med kravhantering med våra kunder avseende både bolån och privatlån. Du kommer att ingå i företagets Collection-grupp som idag består av totalt ca 13 personer. Gruppen fokuserar på Krav och Inkasso.

Du kommer att ha daglig kontakt med de kunder som ligger efter med sina betalningar, med syftet att lösa kundens situation. Till stor del består tjänsten av att finna kreativa lösningar, säkerställa att överenskommelserna följs och att hålla en hög servicenivå för att minimera förfallna fordringar och förluster.

Du hanterar både in- och utgående telefonsamtal och kommunicerar i skrift, framförallt via mail, med kunder och tredje part. Du har mandat att förhandla fram bäst lämpad avbetalningsplan för både kunden och BlueStep vid förfallen fordran i enlighet med Collections policy.

Du har kontakt med offentliga och privata instanser som t.ex. Kronofogden, Försäkringskassan, skattemyndighet, arbetsgivare, andra banker etc.

Tillsammans med chef och gruppen är du med och planerar för verksamheten. Du kommer också att bidra genom att identifiera, informera och driva förbättringsinitiativ, varför det är viktigt att du är lösningsorienterad och ser möjligheter. Att upprätta/uppdatera process- och rutinbeskrivningar är också en del av arbetet.

Tjänsten avser heltid och du rapporterar till Head of Collection. Arbetstiden är generellt på dagtid, med viss återkommande regelbundenhet även på kvällar och helger, uppskattningsvis en kväll samt en helgdag per månad. Exakta arbetsuppgifter och ansvar kan variera över tid beroende på behov och förutsättningar.

Din profil

Du brinner för god kundservice, har god förmåga i att hantera kunder och serviceinriktad som person. Du har ett stort intresse för kravhantering, och det är en fördel med erfarenhet inom området. Du har god vana av att arbeta i Excel och i olika affärssystem. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift och har även goda kunskaper i engelska, både muntligen och i skrift.

Din erfarenhet gör att du effektivt finner rätt lösning för kundens situation. Du är lösningsorienterad och kreativ i ditt sätt att tänka. Då tjänsten till stor del innebär tät kontakt och samarbete med kollegor lägger vi stor vikt vid att du är samarbetsvillig, ansvarstagande och en teamplayer med hög arbetsmoral. Du bidrar i din del av arbetet och med din positiva personlighet till BlueSteps fortsatta framgångar.

Erbjudande
Söker du ett företag som är i framkant och där kulturen präglas av entreprenörskap och engagemang. En utmanare i en traditionell bransch som växer och som ska fortsätta göra det.
Då är kanske BlueStep något för dig. Hos oss får du möjlighet att arbeta med kollegor som står för hög kompetens och professionalitet. Vi premierar nytänkande och för rätt person finns möjlighet till en riktigt spännande karriär!

Ansökan

Om du tycker att detta låter intressant är du välkommen med din ansökan redan idag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Johan Rudehill, Kraftsam, på 0766-430 100 eller johan@kraftsam.se
Urval och intervjuer kommer att ske löpande vilket innebär att tjänsten kan komma vara tillsatt innan sista ansökningsdatum.
Jobbfakta
Publicerad

28 dagar sedan

Sista ansökningsdag

22 okt

Om företaget