Vikarierande team-chef till ekonomiteamet

Vikarierande team-chef till ekonomiteamet

Vår kära Head of Controlling Jessica ska på mammaledighet. Samtidigt ska vår käre Head of Accounting Pär på pappaledighet. Vi behöver därför täcka upp deras tjänster med en Finance Manager under ett års tid. Har du jobbat nära affären och samtidigt kan din redovisning? Är du dessutom en fena på att leda team? Då vill vi bjuda på kaffe och ta ett prat!

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats! Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 85 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser.

Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn!

Vad du kommer göra

Din roll blir att leda vårt controller-team och vårt redovisnings-team på total sex personer. Du kommer ansvara för vår dynamiska styrning (Target och Rolling Forecast) och jobba operativt inom redovisningsfunktionen samtidigt som du sitter i ledningsgruppen för ett av våra affärsområden. Du ansvarar för att ditt team hela tiden jobbar nära affären, och är en integrerad del av Blocket.

Dessutom kommer du:
 • Ansvara för den löpande uppföljningen och analysen av hela vårt bolag
 • Vara en aktiv bidragsgivare, och utmanare, gällande att skapa nya och förbättrade affärsmöjligheter för Blocket
 • Ansvara och bidra i månads-, kvartals- och årsbokslut med tillhörande rapportering
 • Vara kontaktperson mot vår moder Schibsted kring likviditet, skatt, rapportering etc.
 • Jobba intensivt med M&A-case tillsammans med vår strategiavdelning
 • Vara en hjälpande hand till CFO med förberedelser till ledningsgruppsmöten, styrelsemöten etc
Vem är du?

Vi söker dig som är trygg i dig själv och skapar förtroende hos andra. Du är aktiv och synlig i ditt ledarskap utåt hela verksamheten. Som mogen ledare är du bra på att skapa goda relationer och du utvecklar dina kollegor i linje med våra värderingar. Vi pratar samarbete, vara modig, ta ansvar och skapa WOW. Du är affärsorienterad, har koll på dina siffror, kan analys och trivs i en föränderlig miljö där det går snabbt från beslut till handling. Riktigt snabbt.

Bakgrund/skills:
 • +8 år med bakgrund inom redovisning och controlling
 • Akademisk examen
 • Bred erfarenhet från ekonomi-/affärssystem
 • Intresse för ledarskap och människor
 • Flytande i svenska och engelska (tal och skrift)
Meriterande är:
 • Erfarenhet av M&A transaktioner
 • Byte av ERP
Controlling-teamet och Redovisningsteamet ingår i Blockets Finance, Strategy och Legal enhet på 15 personer. Rollen rapporterar till vår CFO.

En hälsning från Pär och Jessica!

Nu drar vi snart, samtidigt, igen. Det här med bra tajming är visst inte vår starka sida.

2020 är äntligen här. Året då det (igen) kommer hända massor av saker på Blocket, och inte minst för finans. Nytt ERP (så efterlängtat) och utrullning av dynamic planning på riktigt i organisationen. För att bara nämna några småsaker. Känns riktigt tråkigt att inte vara på plats så se till att göra ett grymt jobb så vi kommer tillbaka till en välkrattad matta. Bär finans-fanan högt och var den som lämnar konferensen sist, och tar lead i mikrofonen i bussen på väg hem.

Vi ser gärna att du kan vara på plats någon gång i mars för att hinna att gå bredvid oss!.

Hej från din nya chef!

Om du som jag uppskattar möjlighet att påverka, att bidra till en bättre värld och att jobba inom en värderingsstyrd organisation som är i ständig förändring, då är det på Blocket du skall vara. Jag heter Catharina Skommevik och har haft förmånen att ansvara för Blockets Finance, Strategy & Legal function sedan sommaren 2018. Med mycket glädje, fokus på resultat och stort engagemang gör jag mitt bästa för att vi tillsammans bidrar till att Blocket når sina mål. Speed är mitt signum, och jag älskar bredden som mitt arbete innebär. Mitt mantra är att skapa värde i allt vi gör, och att ekonomifunktionen skall vara en integrerad del av verksamheten. Hoppas vi ses!

Är du vår nästa Blocketeer?

Vi ser i så fall fram emot att höra från dig. Skicka din CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vad som kickar igång dig. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till julia.maric@blocket.se.

#LI-BLOCKET

Sökord: finance manager, finanschef, redovisning, accounting, accounting manager, redovisningschef, ERP
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.