UX-designer till Blocket

UX-designer till Blocket

På Blocket har vi miljontals engagerade besökare varje vecka. Vi uppfyller jobbdrömmar, hjälper prylar och fordon att hitta nya ägare samt hyresvärdar och hyresgäster att hitta varandra - varje dag år ut och år in. Blocket är på en förändringsresa och nu behöver vi stärka upp vårt UX- & designgäng med ytterligare UX-talanger till flera av våra produktteam.

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats. Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 100 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser. Blockets tjänster är till för alla och likaså vår arbetsplats. Vi har en inkluderande kultur och ser mångfald som en stor del fördel för att skapa bra tjänster och kommunikation för våra användare.

Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn !

Vad du kommer göra

Som UX:är på Blocket har du en central roll i ett av våra produktteam tillsammans med Product manager, Engineering manager och utvecklare (frontend, backend och app), och arbetar nära våra UI-designers. Du, tillsammans med Product manager och Engineering manager, ingår i en trojka som tillsammans leder och driver arbetet inom teamet

Tillsammans ansvarar ni i teamet för att lyfta och förbättra era användarresor, och för att hitta nya sätt att hjälpa våra användare. Ni arbetar experimentdrivet och samarbetar tätt med andra team och affärsområden för att tillsammans skapa lösningar som för oss mot nästa generations marknadsplats. Du är användarnas ambassadör och säkerställer att teamet jobbar användarcentrerat och behovsstyrt. Du ansvarar för att samla in användarinsikter genom kvantitativ och kvalitativ user research och omvandla dessa till konkreta lösningar, konceptdesign och wireframes. Som UX:är identifierar du både nya behov, liksom ser hur dagens produkt kan förbättras för att möta användarnas behov och minimera painpoints.

Vem är du?

Vi vill lyfta att Blockets tjänster är till för alla och likaså vår arbetsplats. Vi har en inkluderande kultur och ser mångfald som en stor del fördel för att skapa bra tjänster och kommunikation för våra användare som också är mångfaldiga.

Arbetsuppgifter i korthet
 • Ansvara för och driva user research - intervjuer, observationer, enkäter, datainsikter, osv.
 • Översätta din research till agerbara insikter
 • Facilitera workshops och övningar
 • Idéer och konceptarbete
 • Skissa, ta fram klickbara prototyper och testa lösningar iterativt
 • Följa upp, testa och optimera produkten löpande (inkl. A/B-tester)
 • Delta i design reviews och bolla lösningar med Blockets övriga UX:are och designers
 • Samarbeta och bolla lösningar med våra kollegor i de andra nordiska marknadsplatserna (bl a Finn.no, Tori.fi och dba.dk)
Bakgrund/skills

Du är den där som är mitt i allt, inkluderar andra och sätter fart och riktning i allt som har med UX att göra. Samarbete är verkligen din grej, oavsett om det är med dina kollegor eller med våra användare, men du vågar också utmana gamla sanningar. Du är van att jobba hela vägen från övergripande research till detaljerad design av flöden. Du är användarens starka röst i organisationen, och ditt engagemang smittar av sig. Du är självgående, tar ansvar, och söker hela tiden efter den allra bästa sättet att lösa problemen/möta behoven du hittar.
 • 3+ års erfarenhet av UX och user research
 • Akademisk utbildning inom UX/interaktionsdesign eller motsvarande
 • Strategiskt tankesätt
 • Förståelse för helheten, samtidigt som du ser detaljerna
 • Gillar att arbeta både självständigt och i team
 • Vi ser en fördel om du arbetat i produktbolag och har erfarenhet av e-handel och tillgänglighet
 • God förmåga att kommunicera i både tal och skrift på svenska och engelska.
 • Du är självgående och är van att planera researchaktiviteter, arbeta iterativt och validera hypoteser.
Om oss

Vi på Blocket tror starkt på en öppen och trevlig arbetsmiljö. Vi växer tillsammans genom att ge/ta emot feedback regelbundet både på det vi designar/bygger och som individer.

Vi är ett tajt UX- & Designteam (med totalt 22 Service designers, UX-Designers, och UI-designers) som har högt i tak. Tillsammans jobbar vi för att lyfta och hålla samman upplevelsen av Blocket som helhet.
 • Vi bollar insikter och idéer med varandra, delar erfarenheter, metoder, inspiration och utvecklas tillsammans.
 • Hos oss får man vara med och forma hur vi jobbar med design på Blocket, men också bidra till att sätta våra processer och way of working. Det är vi tillsammans som formar designkulturen på Blocket
Hej från din blivande kollega

Jag heter Mimmi och jag kom till Blocket för lite drygt 3 år sedan. Jag valde Blocket för att det är ett företag som verkligen gör skillnad för både människor och miljö - att jobba för ett syfte jag tror på, det känns bra i magen!

Att vara UX:är på Blocket är så utvecklande. Vi jobbar tillsammans i blandade roller och träffas varje vecka på design review och annan typ av kunskapsdelning för att säkerställa kvalitet. Vi har engagerade användare och vår kompetens är viktig inom företaget vilket gör det enkelt att driva igenom de förändringar våra användare behöver.

Om du börjar jobba hos oss kommer du garanterat att utmanas, utvecklas och ha väldigt roligt på vägen. Vårt UX & Designteam är dessutom världens proffsigaste och snällaste gäng, det hittar man inte överallt. Så lyxigt!

Är du vår nästa Blocketeer?

Vi ser i så fall fram emot att höra från dig. Skicka din CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vad som kickar igång dig. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till mig på modesta.paulauskaite@schibsted.com.

Sommartider hej hej, sommartider! Dags att njuta av den underbara svenska sommaren, vilket innebär att vi Blocketeers kommer ta lite ledigt för att kunna njuta av denna fina årstid med alla våra sinnen. Vi kommer att gå igenom alla ansökningar i augusti och återkoppla på din ansökan samt kontakta relevanta kandidater för intervju när vi är tillbaka.

#LI-BLOCKET eller #LI-BLOCKETTECH

Sökord/Buzz: UX, user experience, user research, interaction design, hållbarhet, circular economy, sustainability, cirkulärekonomi, hållbarhet
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.