Strategic Project Manager

Strategic Project Manager

Vill du vara med och driva Blockets nya tillväxtambition och axla en fundamental roll i genomförandet och tydliggörandet av Blockets strategi? Vi söker nu en Strategic Project Manager!

Till Blocket söker vi nu en ny kollega med stort growth mindset som vill vara med och förverkliga och definiera Blockets ambitiösa strategi. Blocket är inne i en spännande tillväxtresa med stort fokus på att hitta innovation och nytänkande i såväl kärnverksamheten som i angränsande och helt nya affärer.

Vad ingår i rollen som Strategic Project Manager?

Dina projekt kommer variera, men kommer alltid innebära ett ansvar för tvärfunktionella och komplexa projekt där förmågan till att väva in, tydliggöra och utmana alla parters behov och krav kommer vara avgörande för framgången. Projekten kommer beröra flera områden men de som förmodligen kommer väga tyngst är affär, tech & produkt med ett ständigt fokus på Blockets kunders bästa. Ditt jobb kommer primärt bestå av att hålla ihop genomförandet av våra viktigaste och mest strategiska projekt, inklusive tydliggörande av syfte, projektmetodik och plan.

Du kommer att samarbeta med Blockets alla funktioner såsom Sälj, Marknad, Produkt & Teknik för att nämna några. För att vara framgångsrik i rollen bör du med tydlighet kunna hålla i och missionera kring projektets syfte och stå på dig när osäkerhet uppstår. Samtidigt behöver du vara lyhörd för förändringar och se till att plan och syfte uppdateras om behovet finns. För att trivas i rollen behöver du uppskatta varierande arbetsuppgifter där du både har förmåga att fokusera på strategisk höjd såväl som att ibland vara mer hands-on. Rollen innebär också att du kommer etablera och bygga upp Blockets center of excellence och vara go-to person i projektmetodik.

Vilken typ av projekt och ansvar kan du vänta dig?

Rollen som strategisk projektledare är av naturen mångfacetterad. Exempel på projekt kan vara allt ifrån att driva igenom ett stort plattformsbyte, realisera en omställning av affärsmodell, implementering av nytt tekniskt system eller integration av förvärvsbolag.

Gemensamt för alla projekt är att det är av betydande vikt för Blocket och att det tydligt hjälper oss att realisera våra ambitiösa tillväxtmål. I tillägg kommer du axla ansvaret för att sätta och hålla i Blockets projektmetodik.

Strategy teamet är ett litet men kraftfullt team. Då teamet är under uppbyggnad kommer det finnas stora möjligheter att tillsammans med övriga teamet etablera en stark tillhörighet och värdedriven kultur. Teamet har en bred palett och innefattar expertis inom strategisk analys, förvärvsarbete, målstyrningsprocesser, strategiplanering, stakeholder management och teknik- & produktspecifika egenskaper såsom personalisering. Teamet har också erfarenhet från att driva nya tillväxtinitiativ. Självklart har vi också ett nära samarbete med övriga Blocket-kollegor inte minst övriga i Finance & Strategy teamet.

Är det här du?

Vi söker dig som sporras av digitaliseringens påverkan på samhället och som med stor energi, struktur och ödmjukhet vill ta ägandeskap över komplexa och spännande projekt. Du kommer trivas som bäst om du gillar att både djupdyka i detaljerad kritisk problemlösning såväl som att presentera strategiskt syfte och resultat för beslutsfattare. Du ska vara en självgående projektledare som tar fullt ansvar för projektprocessen och som har hög aptit för förändring som smittar av sig.

Egenskaper som vi tror att du bör ha för att kunna trivas och skapa stort wow för Blocket:
  • Har ett starkt driv, är nyfiken, analytisk, strategisk och affärsorienterad
  • Strukturerad i ditt arbete som skapar förutsättning för att vara snabbfotad med en förmåga att mobilisera stort antal intressenter i samma riktning
  • Har vana och tycker det är kul att samarbeta med en rad olika personer såsom företagsledning, produktägare och utvecklare
  • Är kreativ, innovativ, tycker om att hitta nya lösningar och är förändringsbenägen
  • Är självgående samtidigt som du arbetar bra i grupp
  • Behärskar engelska och svenska i tal och skrift väl
Erfarenhet
  • Vi ser gärna att du har en masterexamen inom teknik/produkt/IT eller motsvarande
  • Ledare med erfarenhet (3-6 år) av att driva tvärfunktionella agila förändringsprojekt med tech & produkt i fokus (som konsult eller fast anställd)
Vem är jag som ledare?

Jag som rekryterar heter Lotta Wollentz och har sedan början av 2017 axlat rollen som strategichef på Blocket. Jag brinner för att utmana status quo och skapa positiv förändring. Jag tror att man med passion, struktur och fokus kan nå sina mål i tid och med fantastiska resultat. Som chef är jag lyhörd, engagerad och sporrande. Jag ser feedback och en öppen dialog som en förutsättning för att kunna växa och bli bättre. För mig är det viktigt att vi har en stark teamkänsla och har kul på jobbet.

Vad vi erbjuder?

Vi erbjuder dig att arbeta med Sveriges största och mest folkkära marknadsplats! Vi är stolta över vårt arbete med att bidra positivt till vårt samhälle inom hållbarhet och miljö. Blockets syfte är att bidra till en hållbar värld med massor av möjligheter. Det gör vi genom 250 medarbetares stora engagemang och vilja att göra skillnad. Här jobbar vi ut efter våra starka värderingar - ta ansvar, samarbeta, våga och skapa WOW!

Vi erbjuder även en central arbetsplats och marknadsmässiga förmåner. Vi satsar på våra medarbetare och du kommer att få ett bra förmånspaket med bl.a. sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och tillgång till vår egna massös. Tjänsten är en tillsvidareanställning och du rapporterar till Head of Strategy.

Låter det som det skulle passa dig?

- vänta inte med att skicka in din ansökan! Vi kommer att träffa kandidater löpande. Har du frågor om rollen eller Blocket, tveka inte att höra av dig till Lotta Wollentz på lotta.wollentz@blocket.se

#LI-BLOCKET
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.