Servicedesigner till Blocket Motor

Servicedesigner till Blocket Motor

Vill du vara med och lyfta Blockets Motor-del, med nästan 10 miljoner besök i veckan? Till en alldeles ny roll hos Blocket Motor söker vi nu dig som rör dig sömlöst mellan user research, strategiska frågeställningar och idéarbete.

Om rollen

Som Servicedesigner i Blockets strategiska Motor-team kommer tyngdpunkten i ditt arbete ligga i att verkligen förstå våra målgruppers situation och behov. Du kommer steg för steg kartlägga och dokumentera de olika kundresor som de går igenom - ur ett CX-perspektiv - och förmedla det till övriga teamet och till Blocket. Målgrupperna innefattar både privatpersoner och företag.

Vår marknadsplats Motor/Fordon är under ständig utveckling, och vi jobbar hela tiden med nya erbjudanden och produkter. Du kommer jobba nära representanter från alla olika funktioner (Marknadsplatsledning, Affär, Marknad, Sälj, Kundservice, Kundsäkerhet, UX, Design, Produkt osv), som alla drar sitt strå till stacken för att skapa bästa möjliga upplevelse genom hela kundresan. Att identifiera vilka kundproblem och möjligheter som det är allra viktigast att lösa/satsa på i våra produkter är en viktig del av det arbetet.

När produktteamen (för blocket.se och våra appar) tar vid är du ett viktigt bollplank för UX-designers i idéarbetet och när lösningarna formas, och du deltar i uppföljningen. I den här rollen kommer du sällan på egen hand designa ut lösningar i våra produkter.

Förutom att jobba med Motor blir du också en del av Blockets växande och tajta UX-grupp, med totalt 15 personer (Servicedesigners, UX-designers och Produktdesigners). Tillsammans arbetar vi för att lyfta och hålla samman upplevelsen av Blocket som helhet - alla marknadsplatser. Vi bollar insikter och idéer med varandra, delar erfarenheter, metoder, inspiration och utvecklas tillsammans.

Dina uppgifter
  • User research: djupintervjuer, observationer, användartester, fokusgrupper, enkäter, analys, omvärldsanalys osv.
  • Analysera och visualisera kundinsikter i användarprofiler, kundresekartor, empatikartor etc.
  • Presentera och sprida kundinsikter från Motor inom Blocket
  • Idéarbete tillsammans med UX, produktteam och affärsutvecklare
  • Facilitera workshops och övningar
  • Delta i design reviews
Vi söker dig som...
  • har jobbat i minst 5 år inom UX (gärna längre), varav minst 2 år som Service designer eller som dedikerad User researcher.
  • har en akademisk utbildning inom inom UX/Interaktionsdesign eller liknande
  • förstår, talar och skriver flytande svenska (krav)
Du är självgående, tar ansvar och kan driva dina egna arbeten, men gillar samtidigt att samarbeta och involverar gärna kunder, intressenter och kollegor i det du gör. Du kan entusiasmera andra, och vara våra motor-kunders starka röst i organisationen.

Är du redan nu intresserad av bilar och kunnig inom fordonsbranschen kommer du ha nytta av det, men det är inte nödvändigt för den här rollen - ett utifrånperspektiv kan också vara värdefullt.

Några ord från din blivande chef

Hej! Jag började på Blocket som UX, Design & User research-chef för 1.5 år sedan. Jag kommer tidigare från digitala byråvärlden, och för mig är det en dröm att få jobba med en av Sveriges mest besökta och folkkära tjänster. Tillsammans formar vi en marknadsplats som drar sitt strå till stacken för ett mer hållbart samhälle, och som skapar möjligheter för en massa människor varje dag. Det känns bra i magen.

Servicedesigner-rollen är ny på Blocket, och du har chansen att tillsammans med mig och de övriga sätta formerna för den. Inom Motor finns massor av spännande kundresor att utforska, behov att möta och problem att lösa - för rätt person tror jag att det här kommer vara en riktig drömroll.

Vi på Blocket har påbörjat en resa där kundfokus, upplevelse och innovation hamnar mycket högre upp på agendan än tidigare. Häng med!

// Katja

Ansök med CV (alternativt detaljerad Linkedin-profil) och ett par rader om dig och varför du är intresserad av den här rollen hos oss.

Vi kommer träffa kandidater löpande. Intervjuerna hålls på vårt kontor vid Kungsbron i centrala Stockholm. Har du frågor om rollen eller Blocket, mejla till katja.engelhart@blocket.se.

#LI-BLOCKETTECH

Sökord: servicedesigner, tjänstedesigner, service design, user research, UX, user experience, CX, customer experience, hållbarhet, circular economy, sustainability
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.