Senior Strategisk Projektledare med erfarenhet från förvärv och investeringar

Senior Strategisk Projektledare med erfarenhet från förvärv och investeringar

Ny kollega med erfarenhet av strategi, förvärv och investeringar sökes!

Blocket är på en spännande tillväxtresa med stort fokus på innovation och nytänkande för kärnverksamheten, angränsande och helt nya affärer. Vi har satt en ambitiös strategi, och för att realisera och definiera den vidare behöver vi stärka upp med en kollega till strategi-teamet.

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats med cirka 12,3 miljoner aktiva användare varje månad som i sin tur genererar 85 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan genom att spara 800.000 ton växthusgaser årligen.

Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn!Vad du kommer göra

Dina projekt kommer att variera, men kommer alltid innebära ansvar för dedikerade strategiska initiativ. Du bidrar med ett tvärfunktionellt projektledarskap i ett högt tempo där du samarbetar med Blockets alla funktioner oavsett nivå. Du kommer jobba aktivt med Blockets investeringsportfölj och vägleda så att de investeringar vi gör är strategiskt rätt.

Dessutom kommer du:
  • Leda och koordinera omfattande strategiska projekt
  • Leda och koordinera M&A och investeringar inklusive alla faser: Exploration, Due Diligence, Negotiation och Integration
  • Utföra research av marknaden och potentiella investeringscase
  • Bygga och förvalta samarbete med Schibsted-koncernen
Vem är du?

Vi söker dig som sporras av digitaliseringens påverkan på samhället och som med stor energi, nyfikenhet, struktur och ödmjukhet vill ta ägandeskap över komplexa och spännande projekt. Du kommer trivas som bäst om du gillar att både djupdyka i detaljerad kritisk problemlösning och analys, såväl som att presentera strategiskt syfte och resultat för beslutsfattare. Du är affärsorienterad och självgående men uppskattar att jobba i team.

Bakgrund/skills:
  • +8 år från en liknande roll på ett tillväxtbolag, investmentbank, konsultfirma eller motsvarande
  • Akademisk examen
  • Erfarenhet av M&A & förvärv, gärna genom alla faser, samt lett andra strategiska projekt
  • Erfarenhet av finansiell modellering och analys
  • Vana att hantera många projekt parallellt, presentera samt samarbeta med en rad olika personer såsom företagsledning, produktägare och utvecklare
  • Flytande i svenska och engelska (tal och skrift)
Strategi-teamet är ett litet men kraftfullt team som samarbetar tätt med övriga funktioner och kollegor på Blocket. Teamet har en bred palett och innefattar expertis inom strategisk analys, förvärvsarbete, målstyrningsprocesser, strategiplanering, stakeholder management och teknik- & produktspecifika egenskaper såsom personalisering. Teamet har också erfarenhet från att driva nya tillväxt- och investeringsinitiativ.

Hej från din blivande chef!

Jag heter Lotta Wollentz och har sedan början av 2017 axlat rollen som Strategichef på Blocket. Min drivkraft är att utmana status quo och skapa positiv förändring. Blocket har stor potential och som team kan vi genom passion och fokus vara drivande i den förändringen. Feedback och en öppen dialog ser jag som en förutsättning för att vi ska kunna utvecklas. För mig är det viktigt att vi har en stark teamkänsla och har kul på jobbet.

Är du vår nästa Blocketeer?

Vi ser i så fall fram emot att höra från dig. Skicka din CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vad som kickar igång dig. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till mig på lotta.wollentz@blocket.se.

#LI-BLOCKET

Sökord: M&A, strategi, strategy, förvärv, acquisitions, investeringar, investments, venture, due dilligence, finansiell modellering, financial modeling, business analysis, hållbarhet, sustainability, cirkulärekonomi, circular economy, growth, tillväxt, projektledning, project manager, investment portfolio, investeringsportfölj, digita
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 feb 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.