Sales Director till Blocket Mobility

Sales Director till Blocket Mobility

Världen förändras och konkurrensen runt omkring oss ökar. Vi är på en resa för att tiodubbla vår positiva påverkan på samhället och planeten till 2035. Vidare vill vi omvandla våra tjänster till nästa generations marknadsplats genom att ta en ännu större roll och ansvar i våra primära användarresor.

Våra marknadsplatser i Norden har unika och starka positioner som marknadsledare, med FINN i Norge, Blocket i Sverige, DBA och Bilbasen i Danmark samt Tori och Oikotie i Finland. Tillsammans utgör vi Nordic Marketplaces i Schibsted.

Inom fordonsindustrin förändrar elektrifiering, nya mobilitetstjänster och ökad efterfrågan på att köpa bilar online den befintliga spelplanen för alla aktörer. Detta skapar en dynamisk miljö full av nya möjligheter och utmaningar.

Vad innebär rollen som Sales Director Mobility?

På Nordic Marketplaces är vi engagerade i att inspirera, engagera och utveckla våra medarbetare som nyckeln till framgång. Som vår nya Sales director Mobility Sweden kommer du att vara en del av en resa där vi kommer att driva framåtblickande initiativ för att forma morgondagens mobilitet marknad.

Som Sales Director för Blocket Mobility är du ansvarig för att driva försäljningsarbetet. Du rapporterar till CSO Mobility på nordisk nivå och är en del av ledningsgruppen. Du har personalansvar över ett team som alla arbetar som Key Account Managers och ansvarar för våra största bilhandlare i Sverige.

Ditt uppdrag blir att etablera och genomföra vår nordiska strategi för Mobility Sales i Sverige. Säkerställa att vi levererar på försäljningsmål och uppnår resultat. Din roll innebär också att vara lyhörd för både marknadens behov och säljorganisationens utveckling. Du kommer att arbeta operativt och hands on men också strategiskt för att vi alltid skall ligga i framkant gällande kunderbjudande, paketering, metoder och processer. Din förmåga att bygga nätverk både internt, med kunder och aktörer i branschen kommer vara en viktig del av ditt arbete.

Du är en fena på att bygga och leda team och din förmåga som ledare att coacha, inspirera och förstå affärens potential är helt avgörande för att lyckas i rollen. Det är en stor fördel om du är branschkunnig i syfte att skapa maximal affärsnytta för ditt team och för Blockets kunder.

Är det här du?

För att trivas hos oss bör du vara en flexibel, utåtriktad och ödmjuk teamplayer med nära till skratt. Du är driven, resultatorienterad och har ett genuint intresse för affären. Som ledare är du prestigelös, trygg och tydlig. Du är en förebild för andra genom att skapa engagemang och utveckla vår säljkultur och affär.

Bakgrund/skills

  • Har minst 3 års erfarenhet av att arbeta som försäljningschef

  • Har gedigen erfarenhet av att coacha och leda i förändring

  • Drivs av att skala upp affären med nöjda kunder i centrum

  • Tidigare erfarenhet från fordonsbranschen är meriterande

  • Har erfarenhet från att arbeta strategiskt och med tydliga säljprocesser

  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift (engelska är vårt koncernspråk)

Du är varmt välkommen att söka tjänsten så snart som möjligt - vi går igenom ansökningarna löpande. Du är välkommen att kontakta:

Salgsdirektør Erik Kristiansen erik.kristiansen@schibsted.no +4792821716, Chief Sales Officer Cecilia Edlund cecilia.edlund@schibsted.com, Talent Acquisition Partner Agnes Novrin agnes.novrin@schibsted.com + 46730452486 Vi ser fram emot att läsa ditt CV.

Mer info
Område Piteå
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.blocket.se/
Sista ansökningsdag 15 dec 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.