Sales Director Blocket Jobb

Sales Director Blocket Jobb

Vill du arbeta med ett riktigt spännande jobb och uppfylla arbetsdrömmar varje dag? Kom då och jobba hos oss som Sales Director på Blocket Jobb. Som Sveriges största kommersiella marknadsplats för jobb är vi fast beslutna att göra jobbsökning till en bättre upplevelse, både för dem som söker ett nytt jobb och för arbetsgivare som söker kandidater. Och det finns mycket att göra här. Vi kommer att göra något mycket större av Blocket Jobb. Kom och häng med på vår resa!Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats. Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 100 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser.


Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn!

Vad ingår i rollen som Sales Director?

I rollen som Sales Director är du ansvarig för att driva helheten av försäljningsarbetet på Blocket Jobb. Du har tre direktrapporterande säljchefer som i sin tur coachar och har personalansvar över totalt ett tjugotal medarbetare. Din förmåga att som ledare coacha, inspirera och förstå affärsområdets utvecklingspotential är helt avgörande för att lyckas i rollen. Du är branschkunnig, professionell och har en god förmåga att räkna på affärer, i syfte att skapa maximal affärsnytta för ditt team och för Blockets kunder.

Ditt uppdrag är att vara lyhörd för både marknadens behov och säljorganisationens utveckling. Du kommer att arbeta operativt och hands on men också strategiskt internt för att vi som bolag skall ligga i framkant gällande kunderbjudande, paketering, metoder och processer.

I rollen som Sales Director Jobb rapporterar du till CSO (Chief Sales Officer) och ingår i Blockets säljledning (SLT) där alla förväntas att aktivt bidra till bolagets övergripande mål och säljavdelningens gemensamma strategier.

Är det här du?

För att trivas hos oss bör du vara flexibel, utåtriktad, ödmjuk och en teamplayer med nära till skratt. Du är driven, resultatorienterad och har ett genuint intresse för affären. Som ledare är du erfaren, prestigelös, trygg och tydlig och med din drivna personlighet är du en förebild för andra. Du kommer lägga stort fokus på din förmåga att leda, inspirera och motivera dina medarbetare.

Bakgrund/skills
  • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta som försäljningschef med vana av att coacha och leda i förändring
  • Tidigare erfarenhet från branschen är meriterande
  • Har till vana av att rekrytera och utveckla medarbetare
  • Har erfarenhet från coachande ledarskap
  • Sätta en struktur och tydliga säljprocesser
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
Hej från din blivande chef!

Cecilia heter jag och är CSO (chief sales officer) på Blocket och har jobbat med ledarskap inom försäljning, kommunikation och media i många år. Mitt team och vår gemensamma strävan driver mig framåt. Att se resultat i både måluppfyllnad men också genom medarbetarnas utveckling.

Business by heart - jag är helt övertygad om att man lyckas som bäst i en organisation där tydlig förväntan, kommunikation och humor är tydliga inslag i vardagen.

Att arbeta på Blocket är på många sätt väldigt utvecklande och tillfredsställande. Varje dag samarbetar jag med enormt kunniga människor i en miljö präglad av entreprenöriellt agerande och ett bolag som har stort fokus på tillväxt. En arbetsplats med en fantastisk kultur och engagerade medarbetare.

Blocket är en arbetsplats där det finns utrymme för kunskap, kreativitet, feedback och utveckling! Välkommen att söka tjänsten.

Är du vår nästa Blocketeer?

Vi ser i så fall fram emot att höra från dig. Skicka din CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vad som kickar igång dig. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till caroline.flygar@blocket.se

#LI-BLOCKET

Sökord: sales, sales manager, försäljningschef, sales director,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 okt 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.