Performance Marketing Specialist

Performance Marketing Specialist

Är du vår nya stjärna inom Performance Marketing som vill spela en viktig roll för Blockets tillväxtresa?

Vi utökar nämligen teamet med en erfaren Performance Marketing Specialist, som ska ta ansvaret att driva trafik (obs! bensinfri), leads och konvertering till våra olika marknadsplatser. Fokus lägger du främst på sökannonsering (SEM) men du kommer även att driva kampanjer i andra kanaler. Tillsammans med övriga i Growth Marketing-teamet sätter du strategi och hanterar kampanjer i digitala kanaler, allt baserat på data, testning och optimering. Rollen innefattar även att du löpande håller dig uppdaterad och tar del av trender, utveckling och förändringar som sker i det digitala landskapet.

Blocket är inne på en spännande tillväxtresa med ambitiösa framtidsplaner. Vi ska behålla vår tydliga marknadsledande position och samtidigt växa vår verksamhet inom alla befintliga segment: Köp & Sälj, Motor, Jobb, Bostad men även inom helt nya affärsområden. Growth Marketing är ett område som Blocket satsar på och här kommer du att spela en avgörande roll för att möta de tillväxtmål vi har.

Ansvar i rollen
 • Ansvara för aktiviteter inom Performance Marketing för både B2B & B2C med fokus på konvertering inom våra digitala marknadsföringskanaler (primärt inom sökannonsering, SEM)
 • Planera, implementera, hantera och kontinuerligt optimera kampanjer utifrån uppsatta KPI:er
 • Optimera och allokera budget
 • Analysera, prognostisera och rapportera resultat
 • Säkerställa att vi arbetar datadrivet och insiktsfullt
 • Stöd intressenter med insikter, medieplaner och kampanjrapportering
Vem är du?
 • Minst 3 år erfarenhet av operativt arbete inom sökannonsering (SEM)
 • Erfarenhet från andra kanaler inom digital marknadsföring, såsom Facebook, PPC, display, affiliate etc,
 • Goda kunskaper i Google ads, Google analytics och Google data studio
 • Van att arbeta med optimering och allokering av budget
 • Analytisk och bygger dina beslut och insikter på data
 • Du har en utbildning inom ekonomi/marknadsföring/analys eller motsvarande.
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift.
Vi tänker att du är en person som trivs som allra bäst när du ser resultat av ditt arbete, och när du erbjuds förutsättningarna att få utlopp för ditt driv och engagemang. Du är självgående men samtidigt en teamplayer - att arbeta strukturerat och resultatfokuserat är självklarheter för dig

Hej! Jag blir din chef.

Jag som rekryterar heter Mattias Bogren och är Head of Growth Marketing på Blocket. Transparens, tydlighet och målorientering är viktiga delar i mitt ledarskap. Jag vill ge mina medarbetare de bästa förutsättningar för att utvecklas och tror att detta görs bäst i en miljö där det är högt i tak och som präglas av samarbete där alla har sina tydliga mandat och ansvarsområden.

Men det viktigaste av allt är att det ska vara kul att gå till jobbet! Och hos oss välkomnas man varje morgon av ett kompetent och härligt gäng som alla har nära till skratt som tillsammans jobbar hårt för att få fler att använda Blocket, oftare och till fler ändamål.

Vi erbjuder dig att arbeta med Sveriges största och mest folkkära marknadsplats! Vi är stolta över vårt arbete med att öka begagnathandeln i Sverige och därmed bidra positivt till vår miljö. Blockets syfte är att bidra till en hållbar värld med massor av möjligheter. Det gör vi genom 250 medarbetares stora engagemang och vilja att göra skillnad. Här jobbar vi efter våra starka värderingar - ta ansvar, samarbeta, våga och skapa WOW!

Blocket ägs av Schibsted och omsätter cirka 1 miljard SEK. På vårt kontor i Stockholm arbetar vi tillsammans för hållbar konsumtion, smarta tjänster och digital innovation.

Låter det intressant? Skicka in din ansökan redan idag, då vi kommer att träffa kandidater kontinuerligt under hela ansökningstiden!

Vid frågor kring tjänsten eller Blocket som företag vänligen kontakta mig på mattias.bogren@blocket.se.

Sökord: Growth hacker, Digital marketer, Digital marknadsförare, SEM-specialist, Lead generation, Growth, Marketing, Automation, Digital campaign, Online,

#LI-BLOCKET
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 jan 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.