Nu söker vi på Blocket en Business Controller

Nu söker vi på Blocket en Business Controller

Är du nyfiken, affärsorienterad med ett stort driv? Vill du jobba med en fot i den kommersiella verksamheten och en fot i den finansiella? Då kanske vi har jobbet för dig! Nu söker vi på Blocket en Business Controller!

Vi erbjuder dig att arbeta med Sveriges största och mest folkkära marknadsplats! Våra produkter når miljoner svenskar och vi hjälper dem dagligen att göra bra affärer samtidigt som den skonar vår miljö och bygger den cirkulära ekonomin, något vi är mycket stolta över. Trots att vi funnits i över 20 år, så är vi ett bolag i ständig förändring och vi har höga ambitioner för de kommande åren. Som Business Controller kommer du ha en viktig roll i att medverka till att driva den utvecklingen framåt och följa upp att vi är på rätt väg!

Ditt övergripande uppdrag är att:
Genom det finansiella perspektivet addera värde till verksamheten och stötta såväl Blockets ledningsgrupp som de olika affärsområdena Köp&Sälj, Fordon, Bostad och Jobb, med bra analyser och insikter. Mer konkret innebär det:
  • Uppföljning, kontroll och analys av såväl Blocket som helhet som dess olika affärsområden, både finansiellt och operationellt
  • Budget och prognosarbete
  • Rapportering internt och till Schibstedkoncernen
  • Initiera och driva projekt avseende att förbättra verktyg, rutiner, system och processer
  • Starkt samarbete med vårt insight- och analysteam, BC i övriga delar inom koncernen, strategiavdelningen, affärsutvecklare, produktägare, marknad, säljbolag mfl
Du ingår i Blockets ekonomiavdelning som idag består av 12 personer och rapporterar till vår Head of Controlling. Då rollen är en förstärkning av avdelningen finns det stor möjlighet att vara med och utforma rollen och arbetssätten.

För att trivas i vårt gäng och vara framgångsrik i rollen tror vi att du:
Är engagerad, driven och prestigelös som person. Engagerad och nyfiken att verkligen förstå affären och dess olika delar och flöden och på så vis kunna hjälpa till att utveckla och driva den framåt. Driven i att vilja bidra med och implementera idéer, projekt och förbättringsmöjligheter för att driva Blockets affär framåt. Prestigelös och ödmjuk då vi är en platt organisation och mer än gärna hjälps åt för att leverera god kvalitet. Just de egenskaperna präglar Blocket som helhet.

Du anpassar snabbt ditt arbetssätt efter nya instruktioner och kan med enkelhet växla mellan detaljer och helhetsbild då du kommer att jobba både operativt och strategiskt. Du är ambitiös och arbetar självgående men jobbar även mycket bra i grupp. Du är en god kommunikatör med stor social förmåga då du kommer ha många kontaktytor såväl inom Blocket som externt. Självklart är du strukturerad, noggrann, håller deadlines och levererar kvalitet.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet men som grund ser vi att du har en examen inom ekonomi från universitet eller högskola. Du har 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet och jobbar troligen idag på revisionsbyrå eller som controller med god förståelse för redovisning och samband. Du har mycket goda kunskaper inom Officepaketet och skapar presentationer och analyser med hög professionell nivå. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift väl.

Vi erbjuder en central arbetsplats och marknadsmässiga förmåner. Vi satsar på våra medarbetare och tycker det är viktigt att arbeta på ett hållbart sätt. Du får ett bra förmånspaket med bl.a. sjukvårdsförsäkring, generöst friskvårdsbidrag och behandlingar hos vår massör. Du får även de bästa kollegorna! På Blocket är vi schyssta och bryr oss om varandra. Här får alla vara sig själva. Vi firar, peppar och fikar, och vi gillar att ha kul. Tillsammans!

Välkommen in med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 2/10 men skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till Head of Controlling, Jessica Norén, 072-563 29 54.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Blocket
Hemsida http://www.blocket.career
Sista ansökningsdag 2 okt (10 dagar kvar)