Junior Redovisningsekonom, Stockholm

Junior Redovisningsekonom, Stockholm

Är du i slutet av dina ekonomistudier och/eller i början av din karriär? Har du redan erfarenhet av att jobba på en ekonomiavdelning? Typ sätta upp pivoter, periodisera och prata attestering? Är du den som inte kan låta bli att kontera, kvantifiera, systematisera och prognostisera din fritid/dina relationer? Vi har nämligen ett perfekt jobb för dig som gillar att grotta i detaljer men ändå håller blicken högt och huvudet kallt. Iskallt. Fast på ett varmt ställe. Här finns hjärta, tempo, engagemang och ett himla driv. Vi har dessutom egna miniräknare, excelsnurror och pennor för rödmarkeringar. Blocket är ett ställe du kan räkna med.

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats! Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 85 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser. Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn! eller begagnateffekten.se

Under hösten behöver vi nämligen hjälp på ekonomiavdelningen. Vi har vår fantastiska super-Sofia i rollen idag men Handels kallar och utbildning ska slutföras. Så från och med början på augusti till och med januari 2021 söker vi någon till en visstidsanställning, med möjlighet till förlängning.

Vad du kommer få göra

Du kommer få jobba med allehanda ekonomiuppgifter och projekt - både högt och lågt. Du kommer vara den som ansvarar för leverantörsreskontra och bokföring i ett av våra bolag. Då vi går in i en spännande period med byte av ekonomisystem kommer det tillkomma såväl testning av det och/eller att täcka upp för andra på avdelningen som behövs periodvis i projektet. Vidare kommer du även vara behjälplig vid bokslut och arbeta med att strukturera upp och sätta rutiner över redovisning för nya delar av vårt bolag.

Vem är du?

Du är engagerad, nätverkande och någon som uppskattar det fina med siffror. Siffror på rätt plats, i rätt form och färg vill säga. Vi pratar strukturerad. En kombo av hökögon för detaljer och räv för snabbhet. Den är svår men viktig för här är det tempo. Dina närmsta kollegor i ditt team (strategy, finance & legal) är likasinnade, men du vet ju hur det kan se ut på tech eller sälj. De pratar annat sifferspråk och är inga riktiga siffernissar. Förutom det är det viktigt att du inte backar för utmaningar och det som känns svårt. Så en stor portion mod, prestigelöshet och ansvarskänsla är superviktigt. Att tänka kreativt och ta egna initiativ är också viktigt. För mycket kreativitet och bokföring kan dock sluta illa så lite lagom är bäst.

Bakgrund/skills:
  • Universitetsutbildning inom ekonomi/redovisning eller KY-utbildning inom redovisning
  • Tidigare erfarenhet av ekonomiarbete
  • Goda excelkunskaper
Meriterande:
  • Löpande bokföring
  • Bokslutsarbete
Hej från Sofia!

På Blocket har jag fått möjlighet att jobba i en otroligt stöttande och energifylld grupp. Det märks att alla på Blocket jobbar fokuserat och engagerat för att uppnå satta mål och för att göra skillnad. Till en början arbetade jag främst med leverantörsreskontran och vissa avstämningar. Det roligaste har däremot varit att få förtroendet att ta mig an nya utmaningar. Då har jag haft stor nytta av mina Excel-kunskaper. Jag arbetar också mycket med att sätta rutiner och förbättra processer i redovisningen av Blockets dotterbolag Qasa. Egentligen inte klar med Blocket men kul för dig att få testa en superkul roll i ett fantastiskt team.

Hälsning från din nya chef

Hej, jag heter Henrik är chef över redovisning och controlling på Blocket. Jag driver ett fantastiskt team som spänner sig från reskontror, redovisning till controlling. Gruppen är driven, nyfiken, lösningsorienterad och söker ständigt nya sätt att förbättra kvaliteten i arbetet och skapa mervärde för Blocket. Denna roll är viktig då det ingår ansvar för ett av våra bolag och leverantörsreskontran. Jag är själv rätt ny på Blocket men ser fram emot att träffas och tillsammans utveckla ekonomifunktionen.

Är du vår nästa Blocketeer?

Vi ser i så fall fram emot att höra från dig. Skicka din CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vad som kickar igång dig. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till julia.maric@blocket.se.

#LI-BLOCKET

Sökord: junior redovisningsekonom, junior accountant, junior accounting assistant, ekonomiassistent, finance assistant, junior ekonom, redovisningsassistent
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.