Internkommunikations- och hållbarhetsansvarig

Internkommunikations- och hållbarhetsansvarig

Brinner du för cirkulär handel, biologisk mångfald och vill bidra till en hållbar värld, samt skapa massor av möjligheter, för alla? Vill du driva Blockets hållbarhetsarbete och vara vår röst i hållbarhetsfrågor? Har du en bakgrund som internkommunikatör och drivs av att informera, engagera och motivera dina kollegor? Då bör du söka tjänsten som Internkommunikations- och hållbarhetsansvarig på Blocket.

Som Internkommunikations- och hållbarhetsansvarig ska du se möjligheter till utveckling och se till att det sker. Du kommer att vara drivande i Blockets interna och externa hållbarhetsarbete tillsammans med resten av organisationen. Du kommer ha stort fokus på att samordna och driva hållbarhetsarbetet i uppdragen - där möjligheterna till en hållbar utveckling är störst. Du kommer också att vara ansvarig för internkommunikationen, vars syfte är att stödja företagets strategiska utveckling och affärsverksamhet samt att skapa engagerade och motiverade medarbetare. Du coachar, leder, inspirerar och stöttar organisationen. Du är kunnig både inom marknadsföring och marknadsplatser, professionell och har en god förmåga att skapa maximal affärsnytta för Blocket.

Profil och erfarenhet

Till den här rollen söker vi en självständig och strukturerad do:er som jobbat flera år som internkommunikatör och har en bakgrund/expertis inom hållbarhetsfrågor.

Du är bra på att uttrycka dig i både tal och skrift, är en van skribent och har mycket goda kunskaper i engelska, såväl som i svenska. Du är positiv och ser lösningar där andra ser hinder. Du drivs av att bidra till Blockets lönsamhet såväl som i samhället och miljön i stort.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utveckla, implementera, leda och följa upp Blockets internkommunikationsstrategi utifrån övergripande strategi, vision och värdegrund.
 • Proaktivt producera innehåll kopplat till de olika internkommunikationskanalerna med syfte att informera, engagera och motivera medarbetarna, i nära samarbete med avdelningen People & Culture på Blocket.
 • Samarbeta med Schibsteds centrala kommunikationsavdelning med internkommunikations-och hållbarhetsfrågor relevanta för Blocket.
 • Vägleda bolagsledning/VD och övriga chefer i internkommunikativa ärenden.
 • Ha delansvar för employer branding internt genom internkommunikation.
 • Samordna och driva hållbarhetsarbetet enligt Blockets mission - vi bidrar till en hållbar värld och skapar massor av möjligheter, för alla!
 • Utveckla, implementera och leda Blocket hållbarhetsarbete utifrån övergripande strategi, vision och värdegrund.
 • Vägleda och utbilda bolagsledning/VD samt övriga chefer och medarbetare i frågor som rör hållbarhet.
 • Utveckla policy's och handlingsplaner med avseende på hållbarhet.
 • Bedriva omvärldsbevakning inom hållbarhetsområdet och identifiera kommunikationsmöjligheter med syfte att positionera Blocket som ett av Sveriges mest hållbara bolag.
För att lyckas i rollen tror vi att du har
 • Minst 5 års erfarenhet av strategiskt, taktiskt och operativt kommunikationsarbete med fokus på internkommunikation.
 • Vi ser att du har minst tre års erfarenhet av att leda hållbarhetsarbetet på ett större bolag.
 • Du har erfarenhet av att ansvara, leda, målsätta och följa upp större projekt.
 • Utomordentlig engelska och utmärkt svenska i tal och skrift.
 • Universitetsexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik, marknadsföring eller liknande.
Är det här du?

Som person är du trygg i din roll som kommunikatör vilket skapar förtroende. Du trivs som allra bäst i en roll där du får leda, driva, samarbeta och dessutom kombinera ett helikopterperspektiv med operativt arbete. På ett naturligt och självklart sätt kombinerar du din prestigelöshet med ett visst mått av pondus. Du har förmåga att prioritera, dela kunskap, är en tydlig kravställare och uppskattas för ditt proaktiva arbetssätt, din förmåga att samarbeta och skapa relationer.

Vem är jag som chef?

Jag som kommer att bli din närmaste chef heter Tero Marjamäki och jobbar som chef för teamet PR & Editorial på Blocket. Jag försöker skapa en arbetsmiljö där entusiasm, passion och humor blomstrar. Som Internkommunikations- och hållbarhetsansvarig kommer du att ha en central roll inom teamet tillsammans med mig, övriga på marknadsavdelningen och resten av Blocket. Tillsammans arbetar vi för hållbar konsumtion, smarta tjänster och digital innovation.

Vi erbjuder dig att arbeta på Sveriges ledande digitala marknadsplats med fokus på tjänster inom Köp & Sälj, Fordon, Bostad, Jobb, Utbildning och Resor. Vi är en av Sveriges största sajter med cirka fem miljoner besökare i veckan.

Vi erbjuder även en central arbetsplats och marknadsmässiga förmåner. Vi satsar på våra medarbetare och du kommer att få ett bra förmånspaket med bl.a. privat sjukvårdsförsäkring, generöst friskvårdsbidrag och tillgång till vår egna massös. Som en del av Schibstedkoncernen finns också spännande möjligheter.

Vi är stolta över vårt arbete med att öka begagnathandeln i Sverige och därmed bidra positivt till vår miljö. Blockets syfte är att bidra till en hållbar värld med massor av möjligheter. Det gör vi genom 250 medarbetares stora engagemang och vilja att göra skillnad. Här jobbar vi efter våra starka värderingar - ta ansvar, samarbeta, våga och skapa WOW!

Men, vi är inte bara välanvänt, populärt, känt och effektivt; vi är även en positiv kraft i samhället. På riktigt. Vi är med och driver samt leder vägen mot ett cirkulärt, hållbart samhälle varje dag och vi skapar massor av möjligheter, för alla. Genom Blocket bidrar svenska folket till en positiv samhällsutveckling. Begagnathandeln skonar miljön från rejäla utsläpp och möjliggör en mer miljövänlig konsumtion. Bostäder som hyrs ut i andrahand lindrar bostadsbristen och rekryteringsannonserna bidrar till att drömjobb upptäcks och tillsätts. Blocket omsätter cirka 1 miljard SEK och ägs av Schibsted.

Låter det intressant?

Ansök med CV och ett par rader om vem du är. Vi gillar olikheter - kollegor med olika bakgrund och perspektiv berikar arbetsplatsen och Blocket som marknadsplats. Vi intervjuar löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rollen, hör av dig till Tero Marjamäki- vår PR & presschef på tero@blocket.se

På Blocket gör vi skillnad tillsammans och skapar en hållbar framtid!

Vi ser fram emot att att höra från dig!

#LI-BLOCKET
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadskoordinator
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.